Seminţele de in te scapă de stres


    Seminţele de in combat oboseala
Seminţele de in combat oboseala

Seminţele de in pot fi mâncate ca atare, întregi, dar şi sub formă de făină sau ulei. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune în ce afecţiuni au efecte uimitoare.

Remediu contra constipaţiei. Pune apă într-o cană şi adaugă o lingură cu seminţe de in. Lasă amestecul la înmuiat 2-3 ore. Seara, înainte de culcare, bea apa în care au stat seminţele.

Scad nivelul colesterolului. Datorită conţinutului foarte bogat de acizi graşi Omega-3, seminţele de in ajută la normalizarea nivelului de colesterol. În cazul copiilor, se recomandă administrarea uleiului din seminţe de in, care se adaugă în dietă în locul uleiului obişnuit, pentru a echilibra aportul de acizi graşi. Pentru adulţi, este indicată o lingură de seminţe de in măcinate, de 2-3 ori pe zi.

Mai citeşte azi în revista “Click! pentru femei”:4 semne că partenerul te minte; Jachetă, trenci - ce alegi primăvara asta?

simeon stalpnicul png

Înlătură oboseala. Seminţele de in combat oboseala, controlează şi diminuează nivelul de stres şi îmbunătăţesc calitatea somnului. Consumă zilnic o lingură de seminţe de in, de preferabil în salată alaturi de alte legume proaspete.

Menţin fierea sănătoasă. Pentru eliminarea calculilor biliari, foloseşte seminţe de in. Pune într-un vas un pahar de apă şi o linguriţă de seminţe. Fierbe amestecul 5 minute la foc mic. După răcire, bea câte jumătate de pahar la fiecare 2 ore, timp de 2 zile. Înainte de consumare, diluează fiertura cu apă fiartă.

Protejează inima. Deoarece conţin acizi graşi Omega-3, seminţele de in normalizează bătăile inimii. Macină câteva seminţe de in şi adaugă-le în locul ouălor, atunci când, de exemplu, faci clătite, pâine, sarmale, salată de vinete. Totodată, când găteşti, poţi să înlocuieşti uleiul de floarea soarelui cu uleiul de in.

horoscop jpg
cub lia bugnar png
george burcea lurch jpg
cub Andreea Perju png
cub andrele png
celine dion jpeg
cub camelia șucu (1) png
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png