Spune adio părului gras! Sfaturile unui cunoscut hairstylist din România

Tot mai multe persoane se confruntă cu un scalp dezechilibrat şi cu un păr care se îngraşă repede şi foarte repede după spălare. Specialiştii ne învaţă cum să ţinem sub control un păr gras, care este rutina de îngrijire, conform adevarul.ro.  

Spune adio părului gras!
Spune adio părului gras!

Cum scapi de părul gras

Cea mai sigură metodă prin care poţi scăpa de problema părului gras este să îţi alegi produsele de îngrijire potrivite şi să ţii cont de câteva reguli simple.

„Ai nevoie de un şampon şi un balsam, special create pentru părul gras şi pentru scalpul sensibil”, spune Vali Sava, hairstylist şi trainer. 

Cauzele sebumului în exces. Specialistul spune că îngrăşarea părului apare ca urmare a secretării de sebum în exces, care la rândul ei are trei cauze: dezechilibrul glandelor sebacee, prea puţine fire de păr, dar şi prea rare, care să poată absorbi sebumul sau transpiraţia excesivă în zona capului.

Rutina de îngrijire. „Prima şi cea mai importantă etapă este alegerea şamponului potrivit. Cel mai potrivit este un produs pe bază de mentol şi uleiuri naturale, precum uleiul de jojoba. Mentolul are proprietăţi antiseptice şi de calmare, iar jojoba este cunoscută pentru calităţile sale de echilibrare a nivelului de umiditate din păr. Îţi poţi spăla părul cât de des este necesar, mai ales dacă îl clăteşti extrem de bine la final“, punctează stilistul.

Alege un pieptene cu dinţi rari în locul periilor de coafat, pe care este necesar să îl speli după fiecare utilizare, pentru a nu ajunge grăsimea de pe el din nou pe păr. 

Ce să eviţi. Evită folosirea în exces a produselor de styling şi optează mai degrabă pentru produse cu formulă uşoară, care nu încarcă părul. Nu este recomandat să foloseşti zilnic produsele de styling, pentru că spuma şi fixativul absorb excesul de sebum.

În timpul operaţiunii de spălare, masează-ţi scalpul cu mişcări blânde, dar care să nu agreseze pielea sau să stimuleze şi mai mult secreţia de sebum.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
caine covid carantina china foto twitter jpg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
infidelitate 0 jpeg
shutterstock 414106915 jpg
Jose Maria Gimenez Fernando Muslera Sebastian Sofa Edinson Cavani Daniel Ghana Uruguay Foto EPA EFE jpg
image
image
image
image
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea