Te speli pe față cu apă de la robinet? Dermatologii explică de ce NU ar mai trebui să faci acest lucru

Ultima actualizare:

Apa normală de la robinet, folosită de obicei pentru a curăța vasele și pentru a face treburile obișnuite din gospodărie, conține fier, zinc, magneziu, cupru și calciu, nutrienți de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos. Cu toate acestea, apa dură are un nivel ridicat de magneziu și calciu. Conform medicilor, această apă poate provoca uscăciune prin privarea pielii de uleiurile sale naturale.

Apa de la robinet poate provoca uscăciunea pielii. Foto: Click.
Apa de la robinet poate provoca uscăciunea pielii. Foto: Click.

Acnee, eczeme și psoriazis

Igiena de bază și ritualurile zilnice, cum ar fi dușul sau spălarea feței, nu sunt de obicei gândite foarte mult, în afară de ce săpun sau produs să folosești. Dar, potrivit unui dermatolog, este important să alegeți tipul potrivit de apă chiar și pentru spălarea feței, iar apa de la robinet nu este cea potrivită. Experții spun că mineralele din apa dură pot înfunda porii și pot provoca uscăciune, declanșând astfel acnee, eczeme și psoriazis.

Poate înfunda porii

Vorbind despre modul în care interacționează cu apa dură, medicii spun că, atunci când se combină cu demachiante și săpunuri, reziduul poate înfunda porii. Acest lucru poate fi și mai complicat pentru persoanele cu afecțiuni ale pielii sensibile. În ultimii ani, experții au subliniat și au făcut un efort pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la microbiomul pielii, care este folosit pentru a descrie stratul de organisme vii de pe față și corp, care trebuie menținute în echilibru.

Și părul poate ava de suferit din cauza apei nefiltrate

Se știe că apa nefiltrată perturbă echilibrul normal al florei pielii, ceea ce poate agrava eczemele, acneea și dermatita. Părul poate fi afectat negativ și de apa nefiltrată, din cauza căreia pielea poate deveni fragilă și uscată.

Dar vorbind despre siguranța apei, depinde și de locație – și, în consecință, cea mai sigură alegere este apa filtrată. Procesul de filtrare ajută la eliminarea toxinelor și a radicalilor liberi care provoacă inflamație, scriu cei de la Times Now News.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net