Usturoiul cel mai puternic antibiotic natural din lume


    Usturoiul previne și combate boli graveSursa foto:secretele usturoiului.com
Usturoiul previne și combate boli graveSursa foto:secretele usturoiului.com

Usturoiul este considerat cel mai puternic antibiotic natural din lume. De-a lungul timpului, usturoiul a salvat mii de oameni în timpul numeroaselor epidemii. Prin puterea lui terapeutică, usturoiul a apărat oamenii împotriva ciumei bubonice care, prin secolul al XVII-lea, a bântuit de multe ori Europa , nimicind milioane și milioane de oameni.

Documentele vremii menționează că în Franța, la Marsilia, 80% dintre locuitorii orașului au murit de ciumă în câteva luni. De asemenea, documentele istorice  menționează un exemplu în care, în anul 1665,  ciuma a pătruns în Anglia, în orașul Chester. Aici, singurii locuitori care au supraviețuit au fost cei  care locuiau într-o casă cu pivniță plină de usturoi. Din afamilia respectivă, nimeni n-a murit. 

Cum acționează usturoiul?

În prezența sucului de usturoi, germenii de  răceli,  de viroze  și de gripe nu supraviețuiesc. În testele de laborator s-a constatat că un  miligram   de usturoi  echivalează cu 25 unități de penicilină. Dacă unei persoane, stresată de o criză de tuse, cauzată de răceli, i se aplică o cataplasmă cu usturoi ( preparată din câțiva căței tocați mărunt și amestecați cu puțin ulei de măsline) pe tălpile picioarelor, în scurt timp efectul acestui leac este vizibil: tusea se oprește. În mod surprinzător, s-a mai constatat că persoanele grav bolnave de plămâni, cu multe probleme respiratorii (asmă, emfozem, bronșite, abcese pulmonare) s-au revigorat și au revenit la normal, în urma unei terapii cu usturoi.  

În anul 1948 s-a confirmat efectul de penicilină al usturoiului

În anul 1948, după mulți ani de cercetări, oamenii de știință au confirmat cu fermitate, ”puterea de penicilină” a usturoiului, când au izolat diferite substanțe din compoziția acestuia. Prima substanță izolată din usturoi s-a constatat că are  efect împotriva germenilor care produc intoxicația cu salmonella, dizenterie și împotriva stafilococilor care provoacă furuncule și diverse ulcerații la piele.

Consumul de usturoi ajută la prevenirea bolilor arteriale; de asemene, consumul de usturoi coboară nivelurile de colesterol. Nu în ultimul rând,  Terapia  cu  usturoi este un remediu care combate  hipertensiunea arterială. Este meritul doctorului Mihai Petroveci  care a adunat în volumul ” Hrana Vieții”, valoroase rețete biblice de tratament naturiste, printre care și usturoiul.  

oana roman si marius elisei
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
antonia sexy jpg
FotoJet jpg
cub ioana ginghină png
cub iuliana marciuc png
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg