Aplicația de pe Play Store care îți fură datele cardului, mii de oameni au instalat-o

Ultima actualizare:

Google Play Store este un spațiu destul de permisiv, cunoscut pentru ușurința cu care dezvoltatorii pot să-și încarce aplicațiile pe această platformă. În același timp, deoarece numărului tot mai mare de aplicații ce sunt încarcate, acest proces de verificare este, deseori, atrebuințat unui robot care poate fi păcălit destul de ușor.

google

Totuși, Google obișnuiește să dea greș când vine vorba de rezolvarea problemelor cu care se confruntă în Play Store. Recent, o aplicație care poate fura datelor cardurilor bancare a fost acceptată de gigantul american. Așadar, persoanele ce și-au instalat această aplicație riscă să rămână fără datele cardului bancar.

Mii de conturi bancare, în pericol

Inițial, aplicația îți putea fura direct banii de pe card, dar pentru a trece de sistemul de securitate dezvoltat de către Google, aplicația era cosmetizată într-un program de autentificare prin doi pași. Aplicațiile de autentificare prin doi pași au rolul de a oferi un grad de protecție ridicată împotriva atacurilor cibernetice, dar și împotriva furtului de conturi pe diferite platforme, acestea fiind utilizate pentru a asigură o bună funcționare a integrității platformelor ce-l utilizează.

Chiar dacă două aplicații sunt recomandate de către Google pentru autentificare prin doi pași, tot mai multe aplicații de acest tip reușesc să-și facă loc în Google Play Store, deoarece au „rolul” de a te proteja.

Cel mai recent eveniment de acest tip are în vedere o aplicație cosmetizată drept o aplicație de autentificare prin doi pași, aceasta ulterior putând să-ți fure datele cardului bancar, arată Security Boulevard .

Înainte de a fi scoasă de pe Play Store, aplicația a fost descărcată de peste 10.000 de persoane, iar datelor acestora sunt în pericol. Aplicația își îndeplinea rolul pe care îl marketa, era foarte folositoare pentru autentificarea prin doi pași, dar aceasta avea acces și la măsurile tale de securitate, localizarea și alte setări sensibile ale telefonul tău Android. Aceasta îți putea accesa setările de securitate și de a le închide, putând să-ți utilizeze Androidul fără a fi nevoit să îndeplinească măsurile de siguranță pe care utilizatorul le-a prestabilit. După ce termina acest proces de a trece peste securitate, îți instala virusul Vultur, responsabil pentru interceptarea datelor tale personale. 

Ca recomandare, aplicațiile recomandate pentru acest tip de autentificare prin doi pași (2FA) sunt: Google Authenticator și Microsoft Authenticator

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net