Cât de bune sunt, de fapt, telefoanele de la Xiaomi? Review Mi8 Lite

Xiaomi este unul dintre cele mai apreciate branduri de telefoane din România, dar cât de bune sunt, de fapt, aceste telefoane pe care foarte mulți le achiziționăm.

Cât de capabile sunt telefoanele de la Xiaomi?
Cât de capabile sunt telefoanele de la Xiaomi?

Este de înțeles. telefoanele din gama Xiaomi reprezintă unul dintre refugiile oamenilor ce doresc, pe bună dreptate, să nu cheltuiască 2 salarii pe un telefon care să fie bun, să arate bine și, cel mai important, să nu se strice în 2 săptămâni.

Ce probleme am observat după ce am folosit un Xiaomi timp de 2 ani

Astăzi, urmărim ce plusuri și minusuri au telefoanele de la Xiaomi, de la interfață și până la camerele foto. 

Am folosit pentru 2 ani un Xiaomi Mi 8 Lite, care, la momentul redactării acestui articol, poate fi achiziționat la aproximativ 800 de lei.

Află mai multe informații despre prețul telefoanelor: Telefoanele mobile sunt, în medie, cu 75% mai scumpe ca acum cinci ani

Pentru început, telefonul este îmbrăcat într-un corp alcătuit în întregime din sticlă. Această construcție are un plus și un minus: pe partea pozitivă, telefonul arată foarte, foarte elegant și, de departe, este printre cele mai arătoase telefoane pe care le-am utilizat vreodată, mai ales în acest segment de preț.

Pe de altă parte, construcția din sticlă îl face mult mai sensibil la fiecare căzătură. Recomandarea vine doar dacă te pregătești să-l protejezi cu o husă de protecție capabilă și, cel mai important, o folie de protecție foarte bună.

Cât despre capacitățile sale tehnice, telefonul este perfect pentru persoanele ce doresc să utilizeze rețelele de social media și YouTube. Nu este realizat pentru jocuri de ultimă generație sau pentru proiecte foarte complicate. Astfel, pentru un utilizator casual, este potrivit. 

Citește și: Patru telefoane mobile ieftine care merită cumpărate în 2022

În schimb, problemele sunt pe partea de software. La început, am adorat interfața de pe sistemul de operare Android. Miui este excelent în momentul achiziției, dar cu cât folosești mai mult telefonul și începi să-ți instalezi tot felul de aplicații, sistemul începe să dea rateuri.

Nu o dată, ci de mai multe ori am fost nevoit să restartez telefonul, deoarece interfața Miui refuza să funcționeze în parametri optimi. De altfel, fiecare actualizare de sistem pe care o realizează este un moment de rugăciune. 

În mai multe instanțe am fost nevoit să utilizez telefonul într-un stadiu în care bateria era consumată foarte repede, iar resetarea din fabrică era singurul punct care putea să facă ceva sesizabil în acest sens. 

Merită Xiaomi? Da, dar cu o condiție

De altfel, în urma unui studiu empiric, am sesizat că calitatea camerei foto se înrăutățește de la un update la altul.

Chiar și așa, Xiaomi Mi8 Lite este un telefon destul de vechi pentru standardele moderne. Câteva probleme enumerate au fost, relativ, rezolvate, dar altele încă persistă. 

În urma unui test realizat pe un Xiaomi Mi 11T, am observat că problemele ce țin de interfața Miui încă persistă, din păcate.

Concluzie: Xiaomi este o marcă respectabilă. În general, îmi place să împing fiecare device pe care-l utilizez până la limitele sale, dar asta nu a fost și cazul lui Mi 8 Lite, care a dat semne că cedează după fiecare update. 

De altfel, noile modele par să rezolve câteva probleme enumerate în acest articol, dar nu integral. 

Bineînțeles, e important de observat, în cazul achiziționării, unde s-au făcut economii pentru a ajunge la prețul de la raft. Deoarece, în cazul lui Mi 8 Lite, economia s-a făcut pe partea de cameră foto-video.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net