Cât de bune sunt, de fapt, telefoanele de la Xiaomi? Review Mi8 Lite

Xiaomi este unul dintre cele mai apreciate branduri de telefoane din România, dar cât de bune sunt, de fapt, aceste telefoane pe care foarte mulți le achiziționăm.

xiaomi redmi note 10 pro PNG
Cât de capabile sunt telefoanele de la Xiaomi?

Este de înțeles. telefoanele din gama Xiaomi reprezintă unul dintre refugiile oamenilor ce doresc, pe bună dreptate, să nu cheltuiască 2 salarii pe un telefon care să fie bun, să arate bine și, cel mai important, să nu se strice în 2 săptămâni.

Ce probleme am observat după ce am folosit un Xiaomi timp de 2 ani

Astăzi, urmărim ce plusuri și minusuri au telefoanele de la Xiaomi, de la interfață și până la camerele foto. 

Am folosit pentru 2 ani un Xiaomi Mi 8 Lite, care, la momentul redactării acestui articol, poate fi achiziționat la aproximativ 800 de lei.

Află mai multe informații despre prețul telefoanelor: Telefoanele mobile sunt, în medie, cu 75% mai scumpe ca acum cinci ani

Pentru început, telefonul este îmbrăcat într-un corp alcătuit în întregime din sticlă. Această construcție are un plus și un minus: pe partea pozitivă, telefonul arată foarte, foarte elegant și, de departe, este printre cele mai arătoase telefoane pe care le-am utilizat vreodată, mai ales în acest segment de preț.

Pe de altă parte, construcția din sticlă îl face mult mai sensibil la fiecare căzătură. Recomandarea vine doar dacă te pregătești să-l protejezi cu o husă de protecție capabilă și, cel mai important, o folie de protecție foarte bună.

Cât despre capacitățile sale tehnice, telefonul este perfect pentru persoanele ce doresc să utilizeze rețelele de social media și YouTube. Nu este realizat pentru jocuri de ultimă generație sau pentru proiecte foarte complicate. Astfel, pentru un utilizator casual, este potrivit. 

Citește și: Patru telefoane mobile ieftine care merită cumpărate în 2022

În schimb, problemele sunt pe partea de software. La început, am adorat interfața de pe sistemul de operare Android. Miui este excelent în momentul achiziției, dar cu cât folosești mai mult telefonul și începi să-ți instalezi tot felul de aplicații, sistemul începe să dea rateuri.

Nu o dată, ci de mai multe ori am fost nevoit să restartez telefonul, deoarece interfața Miui refuza să funcționeze în parametri optimi. De altfel, fiecare actualizare de sistem pe care o realizează este un moment de rugăciune. 

În mai multe instanțe am fost nevoit să utilizez telefonul într-un stadiu în care bateria era consumată foarte repede, iar resetarea din fabrică era singurul punct care putea să facă ceva sesizabil în acest sens. 

Merită Xiaomi? Da, dar cu o condiție

De altfel, în urma unui studiu empiric, am sesizat că calitatea camerei foto se înrăutățește de la un update la altul.

Chiar și așa, Xiaomi Mi8 Lite este un telefon destul de vechi pentru standardele moderne. Câteva probleme enumerate au fost, relativ, rezolvate, dar altele încă persistă. 

În urma unui test realizat pe un Xiaomi Mi 11T, am observat că problemele ce țin de interfața Miui încă persistă, din păcate.

Concluzie: Xiaomi este o marcă respectabilă. În general, îmi place să împing fiecare device pe care-l utilizez până la limitele sale, dar asta nu a fost și cazul lui Mi 8 Lite, care a dat semne că cedează după fiecare update. 

De altfel, noile modele par să rezolve câteva probleme enumerate în acest articol, dar nu integral. 

Bineînțeles, e important de observat, în cazul achiziționării, unde s-au făcut economii pentru a ajunge la prețul de la raft. Deoarece, în cazul lui Mi 8 Lite, economia s-a făcut pe partea de cameră foto-video.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

iulia vantur jpeg
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
alex leonte cancan 3 jpg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Catalin Botezatu png
olivia newton john jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia