Cele mai mari probleme ale criptomonedelor. Sfaturile economiștilor din Occident

Banca Națională a Spaniei a emis un nou raport care abordează subiectul popularității utilizării criptomonedelor și posibilele efecte pe care le-ar putea avea asupra stabilității financiare a țării. În document, banca explică că aceste active, care, aparent, nu au niciun fel de suport în spate, pot introduce riscuri sistemice prin adoptarea lor de către instituțiile tradiționale și prin lipsa de reglementare a acestora.

Bitcoin și dezvoltarea pieței crypto
Bitcoin și dezvoltarea pieței crypto

Așadar, Banca Spaniei a emis un nou raport în care avertizează cu privire la creșterea economiei criptomonedelor și la posibilele efecte ale acesteia asupra sistemului economic tradițional. 

Potrivit raportului, deși piața criptomonedelor este încă considerată limitată, creșterea ei exponențială și faptul că cea mai mare parte a valorii pieței provine din active digitale fără suport, ar putea prezenta riscuri pentru economia globală.

Care sunt cele mai mari probleme ale pieței crypto

Acest „risc sistemic” se explică prin legăturile tot mai mari între piața crypto și economia tradițională. În acest sens, Banca Spaniei identifică doi vectori posibili. Primul are de-a face cu volatilitatea crescută a acestor active și corelarea lor cu piețele tradiționale. În acest sens, documentul informează că:

Vezi și Moment istoric! Republica Centrafricană, prima țară africană care trece la moneda virtuală

„Volatilitatea ridicată a activelor crypto poate contribui la această dinamică, corecțiile acestor active favorizând o corecție mai generală a prețurilor activelor financiare.”, se arată în documentul publicat de instituția monetară a Spaniei.

Al doilea vector de risc are de-a face cu capitalizarea de piață ridicată a monedelor stabile tradiționale precum USDT și USDC, care îi obligă pe emitenții lor să mențină un număr mare de active sub formă de suport. Acest lucru ar putea afecta prețurile acestor active considerate sigure, în cazul unei rulări accelerate cauzate de condițiile pieței.

Raportul continuă să explice că, deși aceste active criptomonede prezintă riscuri semnificative pentru economia globală, reglementările sunt încă în curs de stabilire și nu au reușit să abordeze aceste preocupări în mod cuprinzător.

Citește și Atenționarea din partea UE pentru investitorii în Bitcoin: «Vă puteți pierde toți banii»

Spania nu are capacitatea de a reglementa criptomonedele sau activele digitale (NFT) și tocmai a emis, recent, un set de reguli și recomandări atunci când vine vorba de campanii de publicitate legate de aceste elemente.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net