Cofondatorul Apple, poziție impresionantă față de criptomonede: «Sunt ca aurul»

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, a făcut declarații neașteptate, spunând că Bitcoin este singura criptomonedă care poate fi comparată cu aurul.

bitcoin jpeg

De asemenea, acesta s-a prezentat sceptic față de existența celorlalte active digitale. Pe lângă domeniul crypto, Wozniak este un fan al metaversului, dar este mai puțin entuziasmat de NFT-uri.

Steve Wozniak de la Apple laudă Bitcoin

Wozniak a mai remarcat că unii oameni cumpără criptomonede pentru că nu sunt conștienți de potențialele avantaje. „Atunci se pliază”, a spus el.

Deși este un fan al metaversului, este mai puțin entuziasmat de jetoanele nefungibile (NFT) și criptomonede. Acesta a arătat că, în cea mai mare parte, aceste active digitale sunt „atât de ridicate, deoarece au un istoric de plin de „escălări”, făcând referire la modificările bruște de preț care pot apărea pe piața bursieră a activelor digitale

„Sunt atât de multe criptomonede care apar acum. Toată lumea are modalitatea de a crea una nouă, iar tu o vezi ca pe o vedetă celebră. Se pare că doar strâng o grămadă de bani de la oameni care doresc să investească în cea mai timpurie etapă, când valorează foarte puțin.”, a transmis acesta, potrivit Bitcoin.com

Wozniak este și cunoscut pentru experiența sa în lupta împotriva înșelătoriilor din zona crypto. În iulie 2020, a dat în judecată YouTube și Google, pentru promovarea înșelătoriilor ce aveau în vedere așa zisele înșelătorii cu bitcoin, în care mai mulți escroci foloseau numele și logo-ul criptomonedei pentru a atrage utilizatori Cu toate acestea, un judecător a decis anul trecut că „Youtube și compania-mamă, Google LLC, sunt protejate de legea federală care protejează platformele de internet de responsabilitatea pentru conținutul postat de utilizatori”.

Înșelătoriile cu Bitcoin încă continuă să aibă loc pe rețelele de socializare. Escrocii mizează pe încrederea oamenilor în vedetele lor preferate și se folosesc de identitatea acestora pentru a livra concursuri false prin care pot câștiga Bitcoin. Principiul este simplu, tâlharii folosesc mesajul "Trimite un Bitcoin și-ți voi trimite dublu înapoi", iar mulți utilizatori cad în capcană, deoarece cred că acest concurs vine chiar de la vedeta lor preferată. 

Asta nu e prima dată când Wozniak a lăudat Bitcoin. În iulie, anul trecut, acesta a transmis că "Bitcoin este un miracol matematic". 

Totuși, cofondatorul Apple este îngrijorat de faptul că guvernele ar putea să interzică Bitcoin și alte criptomonede. 

"Problema e că guvernele nu vor permite ca ceva să fie în afara controlului lor. Dacă totul va ajunge în stadiul în care ne vom folosi mereu de crypto, iar tranzacțiile noastre nu ajung pe la guvern pentru observare și taxare, guvernele nu vor permite asta.", a avertizat acesta.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net