Compania Tesla, implicată într-un nou scandal pe piața din Asia

Un fost director de construcții a companiei Tesla a intentat un proces împotriva companiei de mașini electrice, susținând că acesta a fost concediat, pentru că a raportat încălcări pe scară largă a siguranței și discriminare rasială la fabricile Tesla.

elon musk tesla jpg

În procesul intentat vineri la Tribunalul Superior al Comitatului Alameda, Marc Cage, un afro-american, a susținut că a raportat încălcări ale siguranței care riscau explozii masive la fabrica de baterii dedicată mașinilor electrice a companiei Tesla, din Nevada, dar și eșecuri sistematice ale companiei de a asigura condiții optime de muncă.

Ca notă informativă, Tesla a fost pusă în aceeași oală cu compania Amazon, considerate vinovate de faptul că nu asigură condiții optime de muncă angajaților ei. De exemplu, Amazon se află în cadrul unui scandal în care angajații acesteia sunt nevoiți să urineze în sticle de plastic.

„Angajamentele companiei față de obiective de producție nerealiste și eforturile frenetice de a-și crește producția, adesea pentru a-și respecta promisiunile făcute, au depășit orice angajament față de siguranța angajaților”, se spune în plângere.

Tesla, implicată într-un alt proces

El a mai susținut, de asemenea, că angajații Tesla, cu deplina cunoștință a conducerii companiei, l-au denigrat și hărțuit pe baza rasei sale.

„Practic, fiecare toaletă din instalația Fremont a lui Tesla conținea scrieri sau sculpturi cu simboluri și insulte rasiste, inclusiv svastici și afișaje proeminente ale cuvântului care începe cu n”, a spus Cage în plângerea sa.

Tesla nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii cu privire la proces.

La începutul acestei luni, o agenție de stat din California a dat în judecată Tesla pentru acuzațiile unor muncitori de culoare care atestă faptul că aceștia au fost supuși unor insulte și desene rasiste și i-au atribuit cele mai solicitante locuri de muncă la fabrica Tesla din Fremont, California, potrivit Reuters. 

Procesul respectiv, despre care Tesla a spus că este „îndreptat greșit”, a spus că compania a tolerat discriminarea rasială, adăugându-se la pretențiile făcute în mai multe alte procese împotriva celui mai valoros producător de automobile din lume.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net