Cum să-ți protejezi contul de Google împotriva hackerilor

Atacurile în spațiul virtual sunt tot mai des întâlnite, iar hackerii profită foarte mult de pe lipsa noastră de protecție și, cel mai mult, de relaxarea noastră.

image

Pentru a te proteja foarte bine, companiile tech recomandă utilizarea unui autentificator prin doi pași, care-ți va spori gradul de siguranță în mediul on-line. 

Ce este și la ce-ți folosește Autentificarea prin Doi Pași

Conform Google, compania a anunțat mai multe planuri pentru a activa autentificarea prin doi pași pentru 150 de milioane de utilizatori ai serviciului, fiind vizați chiar cei care nu foloseau un astfel de sistem de protecție. De asemenea, chiar și cei ce foloseau YouTube erau îndrumați să-l activeze, platforma video reprezentând singurul venit pentru creatorii de conținut ce postează în mod regulat. După recomandarea lui gigantului american, s-a observat o scădere cu 50% a conturilor ce au fost compromise. 

De asemenea, această mișcare a lui Google are în vedere să ofere un mod de securitate superior și, printre altele, se încadrează într-un proiect la care compania visează de foarte mult, acela de a urma un viitor în care parola nu va fi necesară, necesar fiind doar codul de securitate disponibil pe telefonul mobil, aflat la un singur click distanță. Acest mod de securitate este destul de apreciat de utilizatori, nefiind nevoiți să-și rețină parolele de la un cont la altul, în cazul în care aceștia dețin mai multe parole, așa cum recomandă specialiștii.

Autentificare prin doi pași reprezintă un pilon de bază al acestei strategii, deoarece securitatea contului este semnificativ crescută, dacă utilizatorul trebuie să folosească un obiect fizic pentru a se loga, reprezentând o cheie de securitate sau un click dat pe telefonul mobil, pentru a primi coduri de logare prin intermediul unei aplicații sau a unui SMS.

„Există multă informare care trebuie să aibă loc în legătură cu 2FA. Ne dorim ca utilizatorii să înțeleagă ce este și de ce este benefic”, a declarat Guemmy Kim, director pentru securitatea și siguranța conturilor la Google, potrivit The Verge.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net