Oamenii vor fi înlocuiți de roboți la locul de muncă. Cum arată „depozitul viitorului” la Amazon

Ultima actualizare:

Amazon a lăsat presa să privească „în spatele cortinei" pentru a vedea cum ar putea arăta un depozit al companiei în viitorul apropiat. Descoperirea poate întări cea mai mare frică a oamenilor, și anume aceea că ar putea fi înlocuiți de roboți la locul de muncă. 

robot jpeg

Pe măsură ce tehnologia a avansat, anumite sarcini ale angajaților au fost înlocuite de roboți. Un exemplu despre modul cum ar putea arăta viitorul ne-a fost oferit de Amazon.

Compania lui Jeff Bezos a invitat presa într-un depozit din Boston. Reporterii au fost duși într-o unitate care găzduiește o puțini muncitori, dar o mulțime de roboți noi.

Joe Quinlivan, vicepreședinte la Robotics Fulfillment & IT Amazon, a declarat jurnaliștilor că tehnologia expusă va „alimenta lanțul de aprovizionare al companiei în anii următori", conform The Sun.

Cum arată „depozitul viitorului” la Amazon. Compania și-a prezentat cei mai noi roboți

Întâlnirea cu presa a reprezentant un moment inedit pentru Amazon, deoarece Quinlivan a recunoscut că, de obicei, compania nu lasă reporterii „în spatele cortinei" în depozitele lor de livrare.

Cu această ocazie, jurnaliștii au putut vedea roboți noi, precum Sparrow și Proteus, dar și unii care sunt deja în uz, cum ar fi „Robin robotic arm”.

Deși depozitul poate părea lipsit de oameni, Amazon a subliniat că roboții sunt concepuți pentru a ajuta angajații.

Directorul executiv de la Amazon, Tye Brady, a precizat că este corect să spunem că roboții înlocuiesc unele locuri de muncă ale oamenilor, dar nu înlocuiesc oamenii în întregime, conform sursei citate.

Brady a explicat că roboții și oamenii care lucrează împreună au ajutat cu adevărat Amazon să treacă peste stresul pe care pandemia de coronavirus l-a pus asupra companiei.

Roboții și oamenii vor lucra împreună

Roboții sunt concepuți pentru a face locuri de muncă pe care oamenii obișnuiau să le facă, astfel încât angajații să se poată concentra pe alte sarcini.

Cu toate acestea, este clar că unii dintre roboți pot face lucruri mult mai rapid și mai eficient decât oamenii. Robotul Sparrow este un bun exemplu în acest sens.

„Sparrow este un sistem robotic inteligent care eficientizează procesul de onorare a comenzi prin mutarea produselor individuale înainte ca acestea să fie ambalate - un progres major în tehnologie pentru a sprijini angajații noștri", a precizat Amazon.

Amazon și-a expus, de asemenea, robotul asemănător unui gândac, numit Proteus, care poate muta cărucioarele la nivelul podelei depozitului. Spre deosebire de roboții anteriori, Proteus poate lucra în siguranță alături de oameni, deoarece știe să se oprească și să se miște din drumul lor, scrie The Sun.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net