Rusia, tot mai dependentă de criptomonede. Ultima decizie va afecta profund prețul monedelor

Ultima actualizare:

Un reprezentant de rang înalt al Ministerului de Finanțe de la Moscova nu vede nici un rost să interzică mineritul de criptomonede în gospodăriile rusești, deoarece ar fi greu de restricționat activitatea. 

Criptomonede / Pixabay
Criptomonede / Pixabay

Înaltul oficial a mai dezvăluit că departamentul finalizează în prezent reglementări pentru sectorul minier, ca parte a eforturilor de legalizare a spațiului crypto al Rusiei.

Încercarea de a interzice crypto mining-ul la domiciliu nu are sens, deoarece ar fi dificil să se impună o astfel de interdicție, potrivit lui Alexey Yakovlev, director adjunct al Departamentului de politică financiară din cadrul Ministerului de Finanțe al Rusiei. 

Rusia ar putea legaliza minarea de criptomonede

Ministerul finalizează acum noi prevederi care ar aduce această activitate legată de crypto în domeniul juridic, a anunțat Yakovlev, în timpul unei videoconferințe. Autoritățile ruse intenționează să pună accent pe asigurarea faptului că activitățile din sector sunt fezabile din punct de vedere economic.

Citește și Rusia va accepta cumpărarea de gaze și petrol cu Bitcoin. Cu cât a crescut prețul monedei

Guvernul dorește, de asemenea, să minimizeze potențialele riscuri. În continuare, reprezentantul Minfin a subliniat amenințările privind spălarea banilor și finanțarea terorismului. El a subliniat, de asemenea, necesitatea de a garanta securitatea energetică a Federației Ruse.

Exploatarea criptomonedelor în subsoluri și garaje a devenit o sursă populară de venit pentru mulți ruși obișnuiți, în special în regiuni precum Irkutsk, unde tarifele de energie electrică de uz casnic încep de la doar 0,01 dolari per kWh. Consumul de energie acolo a crescut de patru ori anul trecut, iar autoritățile cred că creșterea se datorează în mare parte hardware-ului minier care rulează în casele și vilele oamenilor.

În decembrie, guvernul central de la Moscova a permis regiunilor rusești să stabilească tarifele de energie electrică în zonele rezidențiale la nivel local. Acest lucru va permite autorităților regionale și companiilor de utilități să introducă tarife mai mari pentru consumul casnic care depășește anumite praguri.

Vezi și Țara est-europeană care a adoptat Bitcoin și Ethereum. Cum îți va influența portofelul

Pe fondul sancțiunilor occidentale, Rusia continuă eforturile de a-și reglementa piața crypto, văzând o oportunitate de a folosi active digitale pentru a-și restabili accesul la finanțele globale. În timp ce banca sa centrală a fost un oponent ferm la legalizarea activităților legate de crypto, inclusiv mineritul, Ministerul de Finanțe a condus un impuls pentru a le reglementa sub supraveghere strictă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net