Ultimele țepe cu Windows 11, explicate de către experți. Cum să descarci sistemul de operare în siguranță

Pentru unii utilizatori, Windows 11 nu este disponibil, având cerințe minime speciale de sistem, pentru a asigura o funcționare optimă a sistemului de operare, iar asta poate duce din ce în ce mai multe persoane la accesarea unor site-uri fantomă care vă pot compromite platforma pe care o utilizați.

Cum să te ferești de ulțimele țepe cu „windows 11 upgrade”
Cum să te ferești de ulțimele țepe cu „windows 11 upgrade”

În acest moment, Windows 11 poate fi descărcat gratuit, direct de la Microsoft, dar condițiile impuse de companie pentru accesarea acestui produs pun bețe în roate celor cu configurări mai vechi, dar care-și doresc să folosească la capacitate maximă ce are de oferit Windows 11.

Vezi și Anunțurile de pe Internet care te lasă fără datele personale. Care e momeala

Așadar, mai multe site-uri fantomă, care îți infectează cu ușurință calculatorul, au luat amploare pe internet, care-ți promit „o descărcare rapidă și sigură” a sistemului de operare. Din păcate, la apariția lui Windows 11, instalarea acestuia putea fi făcută de pe orice dispozitiv, iar asta a adus la apariția mai multor site-uri ce au, de fapt, altceva în vedere. 

Cum arată un site fantomă care vă poate fura datele
Cum arată un site fantomă care vă poate fura datele

Ce-ți instala, de fapt, acel „Windows” luat la liber?

Profitând de un design asemănător paginii oficiale și de un site cu un nume destul de promițător pentru utilizatorul neinițiat, hoții nu doresc să-ți instaleze Windows 11, ci un malware care vă poate fura datele personale, pentru a le vinde sau utiliza mai departe. 

Utilizatorul în cauză descarcă un executabil (program cu extensia .exe) ce este infectat cu un virus performant, care profită de problemele de care Microsoft s-a lovit în ultima vreme. 

Citește și Noua țeapă care circulă pe Instagram. Chiar ai câștigat un telefon de la ei?

Încă de la apariția lui Windows 11, mai mulți utilizatori cu PC-uri și laptop-uri de ultimă generație s-au lovit de problema de a nu putea instala sistemul de operare, deoarece „nu respectă cerințele minime de sistem”, chiar dacă sistemul lor era de chiar trei ori mai puternic decât cerințele minime cerute de Microsoft. 

Programul în cauză îți injectează mai multe fișiere de care sistemul tău nu avea nevoie, cel mai grav fiind localizat în C:\Users\\AppData\Roaming\Windows11InstallationAssistant , de unde fișierul cu extensia .scr are codul necesar pentru a vă fura datele. Acestea au în vedere informațiile stocate local, în browserele web, iar aici e problema cea mai mare. Prin accesul la browserele web, hoțul vă poate fura identitatea, portofelele digitale, parolele stocate și chiar sesiunea web. 

În acest moment, cel mai sigur mod de a descarca Windows 11 este direct de pe website-ul Microsoft .

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net