Vaccinul Pfizer pentru copiii mici, rezultate dezamăgitoare

În urma testării a două doze de vaccin creat în laboratoarele Pfizer/BioNTech, la copiii cu vârste între 2 și 5 ani, specialiștii au ajuns la concluzia că serul nu a oferit imunitatea dorită. 

Ce au arătat studiile vaccinării cu Pfizer a copiilor cu vârste între 2-5 ani Foto: Pixabay
Ce au arătat studiile vaccinării cu Pfizer a copiilor cu vârste între 2-5 ani Foto: Pixabay

Producătorul vaccinului anti-COVID Pfizer a transmis că studiile pe copiii cu vârste între 2 și 5 ani au arătat că aceștia nu au obținut imunitatea la care se așteptau, după administrarea dozelor destinate vârstei lor, care sunt mai mici, în jur de 3 micrograme. Aceeași doză a dat rezultate însă la copiii de până în doi ani. Compania urmează să facă studii și cu o a treia doză de ser, informează CNN.

Vaccinul Pfizer pentru copiii mici nu oferă imunitatea dorită

„Studiul va include acum și evaluarea celei de-a treia doze, de 3 micrograme, administrată la cel puțin 2 luni după cea de-a doua, pentru a oferi mai multă protecție pentru această categorie de vârstă”, se arată într-un comunicat al Pfizer.

Compania a redus cantitatea de vaccin în cazul copiilor, adaptând dozele pentru fiecare grupă de vârstă, în vederea minimizării efectelor adverse și maximizării siguranței.

Astfel, pentru grupa de vârstă 12-17 ani, doza este de 30 micrograme, iar pentru 5-11 ani, de 10 micrograme. Pentru copiii cu vârste foarte mici, doza a fost redusă la 3 micrograme. Testele precedente au indicat faptul că aceste doze mici ar fi determinat un răspuns imun pozitiv, cu minime efecte adverse.

„Nu au fost identificate probleme legate de siguranță, iar doza de 3 micrograme a demonstrat un profil de siguranță favorabil la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și sub 5 ani”, a mai arătat Pfizer în comunicat. Totuși, deși e sigură, cantitatea nu pare să fie suficientă pentru a crea imunitatea dorită.

Pfizer și BioNtech au precizat că demarează un studiu cu 3 doze și, dacă va fi un succes, atunci datele vor fi trimise „pentru a autoriza utilizarea de urgență pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și sub 5 ani, în prima jumătate a anului 2022”. Compania va testa a treia doză și la copiii mai mari, pentru care nu s-a luat încă în calcul al treilea rapel.

image
image
image
image
image
image
9469179mac jpg
craig evans tatuaje iepuri cartea recordurilor instagram jpg
Somn - bărbat care doarme FOTO Shutterstock
lidl pexels jpg
arbore de cacao foto jpg
primul telefon graham bell jpg
Antarctica (Shutterstock) jpg
facebook glovo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net