VIDEO „Vai de capul meu! A fost puternică”. Localnicii treziți din somn de explozia care a ucis patru oameni. Cauza deflagrației

Ultima actualizare:

Patru oameni, muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldova, au fost găsiți carbonizați la fața locului de pompieri după stingerea incendiului. Alți cinci, doi dintre ei în stare foarte gravă au fost au fost transportați la spitale din Capitală. Angajații firmei munceau în trei schimburi, deci și nopatea pentru pentru a termina cât mai repede autostrada. De aceea se aflau pe șantier după miezul nopții.

image

Localnicii din mai multe sate au fost treziți din somn d ebubuitura puternică.

„A fost puternic”

Mai mulți localnici din satele învecinate au auzit bubuitura puternică. Cameră de supraveghere montată la o casă particulară a surprins momentul exploziei. Satul Călimănești s-a luminat dintr-o dată și o bubuitură a zdruncinat casele. Unii oameni au crezut că e cutremur.

A avut explozia aia mare. A fost puternic”, se aude un localnic pe o înregistare postată pe o rețea socială. Oamenii care filmează sunt la distanță de locul exploziei, dar bubuitura s-a auzit extrem de tare.

„Asta e pe drum, pe lângă sat acolo. Ia uite mașinile de poliție. E oprită toată circulația”, spun oamenii.

Cauza exploziei, o eroare umană

Experții ISU Vrancea au comunicat concluziile finale după ce au cercetat locul exploziei, urmată de incendiu. Aceștia spun că deflagrația a fost provocată de o eroare umană:

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, au transmis specialiștii ISU Vrancea.

Cei patru muncitori care și-au pierdut viața erau angajaţi ai unei firme care lucrează la construcţia autostrăzii A7.

Un dosar penal a fost deschis în urma exploziei din noaptea de miercuri spre joi de pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Muncitorii nu ar fi avut voie să execute lucrări în apropierea gazoductului. Pe de altă parte, se pare, că acesta se afla în pământ la o adâncime mult prea mică. 

„Este o eroare umană, vedem acum de unde vine eroarea umană. Compania știa că există această conductă. Trebuie clarificat. Nu pare o adâncime tocmai în regulă pentru o magistrală, dintr-o estimare are până într-un metru adâncime”, a declarat și prefectul de Vrancea, Nicușor Halici.

Pe lângă cei care au murit în flăcări, alte cinci persoane sunt internate în spital, două dintre ele în stare gravă la București, la „Bagdasar Arseni” și „Floreasca”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net