Un ciclon polar aduce ninsori cum nu au mai fost de ani de zile în România. Duminică va fi extrem de frig

Ultima actualizare:

Vremea se schimbă radical în următoarele ore, în România. Un ciclon polar va pătrunde în țara noastră și va aduce pe lângă temperaturi foarte scăzute și ninsori abundente așa cum în România nu am mai văzut de mulți ani. ANM transmite că vor fi nămeți de zăpadă peste tot. Sâmbătă va ninge abundent, iar de duminică vom avea parte de o vreme foarte geroasă.

image

Vor fi troiene de zăpadă

Iarnă în toată regula, cu ninsori abundente și ger – anunță meteorologii pentru acest weekend, prognoză care se va prelungi și pentru următoarele patru săptămâni.

Schimbările radicale de temperatură au fost anunțate încă de la începutul săptămânii, când cel puțin în sudul țării, inclsuiv în Capitală s-au înregsitrat în timpul zilei și 13 grade, iar zilele au fost în mare parte senine. Vom asista la o modificare dramatică a vremii care se va produce în doar câteva ore.

Meteorologii anunță că cerul va deveni încărcat, iar ploile prognozate pentru ziua de vineri se vor transforma repede în ninsoare.

Vor fi zone în care valorile meteo vor înregistra o scădere de mai bine de 10 grade Celsius într-un interval scurt de timp.

Vom asista la un proces de răcire accentuată, transmit specialiștii. Totodată informează că ninsorile care vor începe încă din noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi abundente. Sâmbătă la ora 8.00 până la ora 17.00 va ninge continuu, anunță meteorologii. În Capitală, stratul de zăpadă depus va ajunge la 12-14 centimetri.

Elena Mateescu a explicat că, începând de vineri, 19 ianuarie 2024, în țară vremea se va răci treptat, procesul fiind unul accentuat. 

„De sâmbătă răcirea va fi de interes în toată țara, chiar accentuat în partea de sud și sud-est a țării. La scara întregii țări, valorile de temperatură vor scădea între -4, până la 4,5 grade, la nivelul maximelor.

În depresiuni vorbim de temperaturi sub pragul de ger, -10, -15 grade Celsius, până la -1 grad pe litoral”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Foarte frig de duminică

De duminică, 21 ianuarie, însă, răcirea va fi semnificativă, inclusiv în zona de sud și sud-est a țării. Maximele la scara întregii țări vor fi între 4 și 5 grade Celsius. Iată o scădere, la nivelul maximelor, cu mai mult de 10…11 grade. Și minimele vor coborî semnificativ, mai ales în depresiuni, sub -10 grade -15 grade. Chiar și pe litoral vor fi minime negative.

„În același timp, vorbim și de posibilitatea ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare, să vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 70-80 km/h în zona montană înaltă viscolind ninsoarea. Chiar și în zonele mai joase de relief vorbim de vânt la cotă mai redusă, de 45-50 de km/h, care asociate și cu temperaturile scăzute amplifică senzația de rece”, a mai spus directorul ANM, Elena Mateescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net