Vremea luni, 19 decembrie. Temperaturile scad dramatic în România

Vremea de luni, 19 decembrie, ne face să ne gândim la faptul că iarna deja vrea să-și intre în drepturi! Temperatura minimă va ajunge chiar și la -17 grade Celsius, în timp ce maxima zilei va fi de 3 grade.

Iarna încearcă să-și intre în drepturi, așa că temperaturile scad în aproape toate regiunile din România. Specialiștii ANM au informat că temperatura minimă va fi de -17 grade în depresiunile intramontane și de 3 grade în București.

„Nu vor cădea multe precipitații. ANM anunță că regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări. Cei care visau să aibă multă zăpadă la munte trebuie să știe că în zonele montane vor fi cele mai puține precipitații.

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul și sud-vestul teritoriului, dar probabilitatea pentru precipitații, mai ales ninsori slabe, va fi mai ridicată în zonele montane aferente. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari, precum și în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, între -13 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, până în jurul a -17 grade. Pe alocuri se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură”, a anunțat ANM.

Citește și - Vreme de primăvară, în prag de iarnă! Când scad radical temperaturile?

Cum va fi vremea în București și Brașov, luni, 19 decembrie

ANM anunță o temperatură de maxim 3 grade Celsius pentru locuitorii Capitalei, iar minima va fi de -2 grade, înregistrându-se către seară. Dimineața zilei de luni va fi marcată de un cer înnorat, însă nu vor fi condiții de precipitații în București. 

În Brașov, vremea va fi destul de plăcută pentru această perioadă, iar cerul va fi senin pe toată durata zilei. Nu se vor înregistra nici precipitații, anunță ANM, iar temperatura minimă va fi de -4 grade, spre seară, iar maxima zilei va fi de 1 grad Celsius.

Cum va fi vremea în România, de Crăciun

De Crăciun, meteorologii anunță temperaturi normale. În zonele montane este posibil să cadă precipitații sub formă de ninsoare, însă în restul țării va fi semnalată lapoviță și, pe alocuri, ninsoare slabă, după cum informează ANM.

De asemenea, de Revelion va ninge îndeosebi în zonele montane, mai informează specialiștii. La multe, stratul de zăpadă va fi perfect pentru schiat și placă, dar și pentru săniuș!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net