Un val de frig lovește România. Ce regiuni vor fi afectate

Ultima actualizare:

Vești proaste din partea experților de la ANM! Vremea în România se strică, după ce un nou val de aer polar va pune stăpânire pe toată țara. Sunt anunțate temperaturi sub pragul de îngheţ, inclusiv în Bucureşti, iar la munte va ninge viscolit.

Un val de frig lovește România. Ce regiuni vor fi afectate
Un val de frig lovește România. Ce regiuni vor fi afectate

În prima zi de weekend, regimul termic va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate apropiate de cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nord, centru şi nord-est, iar noaptea şi în restul zonelor, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cu totul izolat şi trecător vor fi precipitaţii slabe. Sunt anunțate fulguieli în zona de munte şi mai ales ploi îndeosebi în centru şi nord-est, precizează ANM, potrivit Adevărul.ro.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 4 şi 8 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 6 şi 4 grade Celsius. Izolat va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua, temporar în zona montană înaltă şi pe alocuri în estul ţării.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, lucrurile nu stau prea rău în acest weekend. De altfel, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această perioadă.

Potrivit celor de la Administrația Națională de Meteorologie, temperatura maximă va fi cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius, iar cea minimă va fi de minus 2, munus 1 grad.

Cerul va fi variabil în București, cu unele înnorări la începutul intervalului şi pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla în general slab.

Vești proaste pentru săptămâna viitoare

În săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării,

Va exista o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte, conform ANM. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte.

Pe de altă parte, ANM a transmis că în perioada 6-21 decembrie, termometrele vor indica valori cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. Temperaturile vor coborî sub zero grade abia în ultima săptămână a anului 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net