Medana, femeia care i-a vindecat rănile lui Alin Oprea după divorț, rupe tăcerea: „A fost lăsat pe drumuri ca un câine, fără nimic!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Medana, frumoasa soție a lui Alin Oprea, rupe tăcerea după nunta fastuoasă pe care cei doi au avut-o în toamna anului trecut. Dacă la începuturile relației ei cu solistul de la trupa Talisman a avut de luptat cu notorietatea acestuia, dar și cu traumele cauzate acestuia de divorț, în prezent Medana a găsit puterea să vorbească deschis despre căsnicia ei cu Alin Oprea. După cartea de poezii lansată la nuntă, Medana intenționează să lanseze și un roman despre povestea lor de dragoste. 

Click!: Medana, ți-ai lansat primul volum de poezii de dragoste chiar la nuntă. Cum a fost primit acesta? Înțeleg că l-ai lansat și în străinătate cu mare succes…

 Medana Oprea: Am scris de-a lungul timpului atât de multe poezii pentru Alin, încât aș fi putut publica două volume odată. 

Nunta a fost motivul care m-a făcut să accelerez publicarea acestui volum, iar doamna editor Nadia Farcaș de la editura Ecou Transilvan a avut o misiune dificilă, dar pe care a reușit să o îndeplinească cu succes. S-a trezit cu doar o săptămână înainte de nuntă că eu vreau să public un volum de poezii fără corectură, fără copertă, fară recenzie.


Ea și Eva au făcut toate astea în timp record. Dacă nu era dânsa poate nici la ora actuală acest volum nu ar fi existat. Am fost deja premiată atât în România cât și în Spania, unde am lansat volumul meu, alături de nume mari din România și din Europa. 
Președinta Uniunii Scriitorilor din Madrid, Mariana Feride, o doamnă minunată care trăiește pentru cultură, a fost încântată de acest volum și m-a încurajat să scriu în continuare. Atât dânsa cât și domnul Luis Calderon mi-au prezentat cartea în timpul lansării. 
Lansarea din Madrid a fost atât de spontană și m-am trezit invitată la un Festival de Carte și Arte, numit Culturo, de către domnul Mircea Florescu, organizatorul acestui festival cultural internațional. Eu am mers în luna de miere și m-am trezit că rămân singură în Madrid pentru lansarea volumului, iar Alin a fost nevoit să revină în România pentru că el avea alte evenimente de onorat. 
Adrian Suciu și Ionuț Țene sunt două nume sonore la noi în țară, doi scriitori consacrați și extrem de talentați care la rândul lor mi-au apreciat volumul și m-au încurajat să scriu în continuare. 

Un alt domn care m-a susținut și chiar mi-a prezentat volumul de poezii a fost domnul Luis Calderon, membru UNESCO și jurnalist de presă internațională, figură publică și foarte apreciat în Madrid, un mare om de cultură, extrem de valoros. 

Norocul meu a fost să fiu îndrăgită de acest om pe care îl admir enorm și pe care îl consider al doilea meu tată. În România am fost premiată de către un alt mare scriitor care face parte din Uniunea Scriitorilor, profesor doctor Victor Constantin Măruțoiu, cel care mi-a și scris prefața cărții și care mi-a citit tot volumul de poezii într-o singură noapte, timpul fiind extrem de limitat. 

Directorul Casei de Cultură din Getafe, Juan Garcia m-a premiat și dânsul pentru că înainte cu o săptămână să particip la Festivalul Culturo din Madrid mi-am prezentat cartea și în Getafe (Spania) unde Alin a susținut un recital. 

Înțeleg că ai dori să continui cu scrisul și să lansezi și un roman. Poeziile au fost de dragoste, la fel va fi și romanul? Ce teme vei aborda?

Am început deja să lucrez și la roman. Poeziile în mare parte sunt de dragoste și au fost dedicate soțului, copiilor, părinților și celor trei căței ai mei. 

Temele abordate în roman vor fi legate de unele evenimente reale din viața mea, voi dezbate anumite aspecte legate de miracole, despre capacitatea de a visa și de a realiza pentru că este ceva incredibil să pornești dintr-o familie modestă și să ajungi să ți se îndeplinească tot ceea ce ți-ai fi putut dori vreodată în viața aceasta. 
O altă temă va fi legată de soțul meu Alin Oprea, dezvăluiri din primul an al relației noastre, lucruri neștiute de nimeni din perioada în care eu încă nu mă expuneam absolut deloc

Cum s-a schimbat viața celor doi îndrăgostiți de când au devenit soț și soție?

Cum e viața ca și soție oficială a lui Alin Oprea? S-a schimbat ceva în relația voastră de când ați devenit soț și soție? 

Relația noastră nu s-a schimbat prea mult, în afară de faptul că am legalizat-o și că am făcut cununia religioasă. De la început amândoi am luat această relație foarte în serios. Ceva ne făcea să credem că vom ajunge în acest punct al vieții noastre în care vom deveni soț și soție în ciuda faptului că așa ceva părea imposibil la început. 

Care a fost momentul care te-a emoționat cel mai tare de la nunta voastră? A fost nunta la care ai visat? 

Eu am avut trei momente emoționante la nunta mea. Unul în timpul ceremoniei religioase, moment în care eu și Alin comunicam din priviri și ne spuneam atât de multe fără cuvinte.

Un alt moment emoționant și cel mai stresant pentru mine a fost momentul în care am cântat o melodie alături de marele tenor Sorin Lupu de la Opera Națională Română din Cluj. Iar momentul în care am izbucnit în plâns a fost acela în care fiul meu Darius m-a invitat la primul dans, după valsul mirilor. 

Medana Oprea: „Eu acasă am nevoie de un soț nu de o vedetă!” 

Cât de greu a fost să te acomodezi la începutul relației cu notorietatea lui Alin Oprea? Este diferit Alin Oprea cel de pe scenă de bărbatul de acasă?

Nu m-am acomodat foarte ușor, dar am fost nevoită să fac asta. Nu e întotdeauna comod ca în momentele în care îți dorești intimitate și ai senzația că ești doar tu cu soțul tău, să te trezești abordat chiar și la masă în timp ce mănânci și ți se cere să faci poze. 
Chiar ieri am fost să fac piața, iar Alin vine cu mine pentru că nu mă lasă niciodată să ridic singură greutăți. Eu am intrat într-o farmacie să cumpăr ceva pentru mama lui, iar el a mers să achite parcarea.

L-am sunat să îl întreb dacă a intrat în incinta pieței, iar o doamnă care ne-a recunoscut pe amândoi îmi auzise conversația telefonică și mi-a zis: “soțul dumnevoastră a luat-o la drepta”. I-am mulțumit și am mers mai departe zâmbind. 

„Alin este cel care duce gunoiul, aspiră și spală pe jos”

Da! Este foarte diferit ! Pe scenă este vedetă, iar acasă este soț și cap de familie. Eu acasă am nevoie de un soț nu de o vedetă! Acasă mă ajută la treburile casnice când timpul îi permite.

El este cel care duce gunoiul, aspiră și spală pe jos cu un aparat profesional destinat acestei activități, achiziționat chiar de el. Nu aș avea cum să fac față de una singură, deoarece proprietatea în care locuim are 530 de metri pătrați și două nivele.


Face tot ceea ce poate și se pricepe și el când am nevoie să mă ajute. Dar mă adresez așa: <<iubitul meu, m-ar ajuta enorm dacă ai face și tu ceva. Și îi dau sarcina respectivă. Dar dacă nu ai chef, lasă că fac eu după ce termin de gătit sau activitatea pe care o am în momentul respectiv>>. 
La o astfel de abordare, e destul de dificil să fii refuzată. Mereu mă ajută, iar eu îl recompensez cu un sărut și o îmbrățișare în semn de recunoștință. 

Din păcate majoritatea femeilor încep să țipe și să reproșeze folosind o variantă necâștigătoare. <<Stai toată ziua tolănit fără să faci nimic! Du-te și fă asta, du-te și fă cealaltă…>>. Și în loc să primească ajutor iese scandal și o atmosferă negativă în casă. 

Înțeleg că Alin are o relație foarte bună cu copiii tăi. Este și el cel de-al treilea copil din casă? Se spune că bărbații nu se maturizează niciodată!….

Relația lui Alin cu copiii mei este una de prietenie și respect reciproc. Ei au norocul de un tată biologic excepțional care trăiește pentru ei și prin ei. Alin este cu siguranță al treilea copil din casă. Se maturizează și bărbații, dar mai lent. 
De abia de la 50 de ani încolo. Al meu cred că se va maturiza pe la vreo 60. Dar recunosc că eu îl alint și îl cocoloșesc la fel ca pe un copil și că eu, la rândul meu, sunt un copil uneori. Să vezi ce supărare iese de la ciocolată, compoturi sau prăjituri, când atentează la ale mele, deși el și-a mâncat porția lui. 

La ce moment al vieții se află în prezent femeia Medana? Cum te-ai caracteriza? 

Bună întrebare! O femeie împlinită din absolut toate punctele de vedere și matură emoțional. O femeie pregătită să trăiască în adevăr, capabilă să expună atât frumosul cât și urâtul din viața ei. 
Nu sunt adepta expunerii perfecțiunii și fericirii fără margini, pentru că știm cu toții că așa ceva nu există. Dacă, Doamne ferește, ceva negativ s-ar întâmpla vreodată între mine și soțul meu, în secunda doi aș expune și acea variantă, altfel viața devine un compromis. 

Nu cred că e demn să ascunzi lucrurile dureroase din viața ta care te nemulțumesc, încercând să mimezi fericirea doar de frica publicului sau de frica judecății oamenilor. 

Vedem prea multă fericire afișată prin ziare și pe la tv, iar realitatea este de multe ori departe de ceea ce se expune. 
Dovada cea mai clară fiind chiar soțul meu după cum ați văzut cu toții în etapa anterioară din viața lui. 

Se spune că în spatele oricărui bărbat de succes stă o femeie puternică. 

Eu aș spune altfel în cazul nostru. În spatele unui artist talentat se află o femeie de succes…

„Nu am dat bir cu fugiții când el a rămas pe drumuri, fără bani, rănit!”

Divorțul a fost o experiență foarte dură pentru Alin și chiar el a recunoscut că ai fost îngerul lui păzitor care l-a ajutat să treacă cu bine peste traume. Cum ai resimțit tu această perioadă?

Așa cum spui tu, o femeie puternică are resursele necesare de a găsi soluții chiar și în haos în momente când o doare sufletul până și pe ea. 
Divorțul este o perioadă traumatizantă pentru orice om, cu atât mai mult pentru Alin care a fost atât de nedreptățit și lăsat pe drumuri ca un câine, fără nimic, după o viață întreagă de muncă și eforturi colosale depuse chiar de el. Pentru mine a fost foarte delicat, eu nu mi-am permis nici măcar să-i arăt lui că sufăr pentru că trebuia să fiu tare să îl pot ține pe el cu moralul ridicat. 

Nu puteam da dovadă de slăbiciune și nici să fiu isterică sau plânsă toată ziua. Eu m-am refugiat în rugăciune. Am avut credința că totul va fi bine și am simțit enorm puterea rugăciunilor la acea vreme. Pentru Alin am fost și psiholog, și mamă și iubită în acel moment. 

Cert este că nu am dat bir cu fugiții când el a rămas pe drumuri, fără bani, rănit, așa cum multe alte femei ar fi procedat. Paradoxal în timp ce una îți ia totul, apare alta care îți oferă totul. Din acest motiv el m-a și denumit îngerul lui păzitor. 

Înțeleg că veți merge împreună zilele acestea  la cursurile nașului vostru, celebrul Menis Yousry… Cum l-ai convins pe Alin să-ți fie alături?

Da! De vineri până duminică, vom participa la seminariile nașului nostru Menis Yousry, alături de 350 de persoane venite din toată România, cât și din străinătate. Aceste seminarii ale lui sunt hrană pentru suflet! Intri în sală cu fel și fel de traume și ieși efectiv alt om după cele trei zile petrecute alături de Menis. 
Eu am mai participat la aceste seminarii Essence Foundation în anul 2018, când încă nici nu îl întâlnisem pe Alin. În anul 2020, în luna martie, l-am introdus totuși și pe Alin în această lume dornică de evoluție, când l-am dus la un curs senzațional al unui călugăr franciscan, Justin Belitz venit tocmai din America, un om de milioane care îți transmite direct în suflet cele mai puternice învățăminte, adus de Rajko Kuzmanovic, fondatorul Metodei Silva pe România. 

Mi-am dorit de multă vreme să ajungă și Alin la aceste seminarii, la Essence Foundation și Essence Relations iar frumoasa noastră nașă, Elena Yousry ne-a lansat invitația chiar zilele trecute și am fost onorați să le fim alături.


Așa cum eu sunt omul din umbră din spatele lui Alin Oprea, la fel este și ea omul din spatele lui Menis Yousry fără de care aceste evenimente națioanale și internaționale nu ar avea un succes atât de răsunător, pentru că ea este organizatorul a tot ceea ce se întâmplă în spatele acestor seminarii. 
Sunt convinsă că pentru Alin și pentru toți cei 350 de participanți acest seminar va fi o realizare fantastică în dezvoltarea lor personală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
banner jean Gavril png
Elena Merișoreanu le-a mulțumit tuturor pentru atenția acordată și pentru distincția primită
parintele gabriel cazacu casin jpg
428618687 7413244475406071 3174820995136099322 n jpg
masa de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net