Beneficii pentru sănătate ale consumului de suc de aloe vera

Ultima actualizare:

Aloe vera este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune metode de a calma arsurile solare. Sub formă de gel, substanța lipicioasă se simte ca un balsam rece pe pielea ta fierbinte.

Aloe vera una dintre cele mai bune metode de a calma arsurile solare. Foto: Click.
Aloe vera una dintre cele mai bune metode de a calma arsurile solare. Foto: Click.

Dar aceasta nu este singura superputere a acestei plane. „Aloe este o plantă modestă”, spune dieteticianul Beth Czerwony. „Nu prea pare să fie atât de special. Dar poate oferi de fapt o mulțime de beneficii.

Ce este sucul de aloe vera?

Prepararea sucului de aloe vera este un proces foarte simplu. Începe prin a smulge câteva frunze de pe plantele sănătoase și mature de aloe vera. Apoi, taie cu grijă frunzele. Extrage gelul pe care îl vezi și amestecă-l cu apă. 

Este greu de crezut că această băutură simplă oferă atât de multe beneficii pentru sănătate. Dar Czerwony observă că simplitatea sa este un plus. Spre deosebire de loțiunile pe bază de aloe vera, impactul sucului de aloe vera nu este diluat de substante chimice, parfumuri sau alte substanțe. „Sucul de aloe vera în sine este mult mai puternic”, spune specialistul. 

Beneficiile sucului de aloe vera

Sucul de aloe vera conține în primul rând antioxidanți sau substanțe care ajută la reducerea șanselor de a dezvolta afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă. 

Previne acneea

Poate părea contraintuitiv, dar deseori dezvoți acnee pentru că ești deshidratat. Ca rezultat, pielea ta produce mai mult ulei, ceea ce duce la apariția acneei. „Dacă bei suc de aloe vera, te vei hidrata”, spune Czerwony. „Acest lucru va oferi pielii tale un plus de umiditate și, prin urmare, vei avea mai puține șanse de a avea acnee.

Ameliorează constipația

Dacă ești constipat, o cană de suc de aloe vera te poate ajuta să scapi de această problemă care îți poate crea o stare permanentă de inconfort și care, pe termen lung, poate duce la probleme grave.

Reduce arsurile la stomac

Arsurile la stomac apar atunci când acidul din stomac ajunge în esofag. Rezultatele unui studiu au arătat că sucul de aloe vera poate atenua o parte din acidul din stomac care provoacă arsuri la stomac.

Menține sănătatea ochilor

Sucul de aloe vera este plin de beta caroten, un antioxidant care se găsește de obicei în legumele și fructele portocalii și galbene. Corpul tău transformă beta-carotenul în vitamina A, o vitamină legată de sănătatea generală a ochilor.

Crește aportul de anumite vitamine și minerale

Sucul de aloe vera conține vitamina C – o vitamină versatilă care ajută la funcția imunitară, de exemplu – precum și calciu și magneziu. „Mulți oameni care au dureri musculare au adesea un conținut scăzut de calciu și magneziu”, spune Czerwony. „Băutul de suc de aloe vera le poate reumple dacă dieta ta este săracă în ele.

Cât suc de aloe vera ar trebui să bei?

Ca și în cazul oricărui suc delicios, ai grijă să nu exagerezi. Czerwony spune că o ceașcă de suc de aloe vera pe zi este o limită bună. „A bea mai mult nu vă va oferi neapărat mai multe beneficii”, spune ea.

Ea recomandă, de asemenea, să bei o cantitate mai mică de suc de aloe vera la început pentru a vedea cum îl tolerează corpul tău. „De fiecare dată când are loc o schimbare bruscă în dieta ta, corpul tău va spune: <Ce se întâmplă?>”, notează Czerwony. „Trebuie să începi încet pentru că nu știi cum va răspunde organismul tău la sucul de aloe vera.

Odată ce decizi să începi să bei suc de aloe vera, ar trebui să știi și motivele pentru care faci acest pas. „Care este rezultatul final la care speri? Unii oameni vor să fie sănătoși, dar ce înseamnă asta?” întreabă retoric Czerwony. „Unii oameni spun: „Hei, este plin de antioxidanți. Are vitamina C, vitamina A, beta caroten și tot felul de lucruri bune. Vreau asta în dieta mea.OK, are sens.”

Poți bea suc de aloe vera în fiecare zi?

Czerwony spune că sucul de aloe vera este sigur de băut în fiecare zi. Dar consumul prea mare poate provoca crampe sau diaree. Acest lucru, la rândul său, poate duce la un dezechilibru electrolitic. „Dacă ai unele dintre aceste simptome gastrointestinale, probabil că ar trebui să bei suc de aloe vera o dată la două zile sau la trei zile”, spune ea.

 „Dacă îl bei în fiecare zi timp de câteva săptămâni și nu vezi niciun beneficiu, atunci nu o mai face”, spune Czerwony. „Nu pune lucruri suplimentare în corpul tău dacă nu îți aduce beneficii.

Mai presus de toate, consultarea medicului înainte de a face orice modificări drastice ale dietei este, de asemenea, întotdeauna o idee bună. „De fiecare dată când încerci ceva diferit, spune medicului tău”, ne sfătuiește Czerwony. „Dacă ai crampe abdominale bruște și nu știi de ce, ar putea fi sucul de aloe vera. S-ar putea să nu realizezi că asta este. Dar dacă medicul știe că ți-ai schimbat dieta, îți poate spune să te oprești".

 „Întotdeauna le spun oamenilor că doar pentru că ceva este natural nu înseamnă că nu ar putea avea efecte secundare dăunătoare”, conchide specialista, citată de cei de la Healthline.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net