Cea mai gustoasă rețetă pentru vremea rece. Cum prepari rapid cornulețe cu dovleac, un desert pe care nu-l vei uita niciodată
Dovleacul este, fără doar și poate, vedeta bucătăriei, în acest anotimp. Iar dacă vrem să pregătim rapid un desert cu totul special, putem apela la faimoasele cornulețe cu dovleac.

Cornulețele sunt foarte populare în țara noastră, însă nu mulți oameni știu că pot fi umplute și cu dovleac. Această rețetă este simplă, nu are nevoie de prea multe ingrediente, iar gustul cornulețelor este unul de-a dreptul delicios.
De ce ingrediente este nevoie
Pentru a pregăti acest desert delicios perfect pentru zilele de toamnă nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple! Mai precis, va trebui să avem la îndemână aproximativ 250 de grame de untură, un ou, trei gălbenușuri, 70 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de iaurt grecesc, un praf de sare, o linguriță de bicarbonat cât și 550 de grame de făină.
De asemenea, vom mai avea nevoie și de scorțișoară, două linguri de pesmet, 250 de grame de dovleac copt și încă puțin zahăr pudră pentru a presăra peste cornulețe la final. După ce avem toate aceste ingrediente la îndemână, vom putea începe să gătim!
Cum se pregătesc aceste cornulețe delicioase
Din fericire, rețeta este una simplă și foarte ușor de pregătit! Practic, potrivit bucataras.ro, primul pas care trebuie urmat este să punem untura într-un castron, alături de sare, zahăr pudră, oul întreg, iaurt cât și cele trei gălbenușuri. Totul trebuie amestecat cât mai bine, după care se adaugă încet făina și bicarbonatul.
Va trebui să mai amestecăm până când avem un aluat care nu se lipește, după care el trebuie strâns într-o bilă, acoperit și lăsat în frigider vreme de jumătate de oră. Mai departe, el trebuie scos și împărțit în patru. Acum, vom presăra făină pe un blat și vom întinde cele patru bucăți de aluat. Fiecare din ele trebuie împărțită în 12 – 16 triunghiuri.
Pasul următor este să amestecăm, într-un bol, piureul de dovleac copt cu scorțișoară și cu pesmet. Apoi, umplutura trebuie pusă la baza fiecărui triunghi și se va rula încet.
La final, cornulețele trebuie coapte în cuptorul încălzit la 170 de grade până se rumenesc. Cât încă sunt calde, va trebui presărat zahăr pudră peste ele și se vor putea servi mai târziu!
































