Ingredientul secret pe care gospodinele din Moldova îl pun în fasolea bătută. Va fi mai delicioasă ca oricând

Ultima actualizare:

Pe timp de post, fasolea bătută se transformă, fără doar și poate, în unul dintre cele mai populare preparate din țara noastră. Iar dacă vrem ca această rețetă simplă să fie mai delicioasă ca oricând, atunci trebuie să nu uităm de acest ingredient secret care îi va oferi un gust mult mai intens decât până acum!

Putem transforma fasolea bătută cu un ingredient secret / foto: IStock
Putem transforma fasolea bătută cu un ingredient secret / foto: IStock

Fasolea bătută este o rețetă destul de simplă, pe care chiar și cei dintre noi fără prea multă experiență în bucătărie o vom putea pregăti rapid. În plus, acest preparat este și foarte cunoscut în țara noastră, fiind favoritul a nenumărați români. Cu toate acestea, chiar dacă fasolea bătută este o rețetă atât de populară, ea tot mai ascunde anumite secrete!

Iar un ingredient anume îi va oferi un gust mult mai intens și mai gustos decât până acum! Mai precis, este vorba despre cartofi fierți! Acest truc folosit de către gospodinele din Moldova este perfect pentru o fasole bătută mult mai bună decât cea pe care o știm!

Cartofii fierți sunt ingredientul secret din fasolea bătută

Chiar dacă mulți dintre noi nu ne-am gândi niciodată să punem un cartof fiert în fasolea bătută, odată ce vom încerca această variantă a rețetei vom vedea imediat de ce este atât de populară în Moldova!

Practic, cartoful îi oferă o textură mult mai cremoasă și fină. În plus, datorită acestuia, fasolea noastră nu va deveni chiar atât de fărâmicioasă, ori uscată.

Cum putem pregăti o fasole bătută delicioasă

Practic, tot ce ne trebuie este un cartof, 500 de grame de fasole albă uscată, două cepe mari, patru căței de usturoi, 100 ml de ulei de floarea-soarelui, o frunză de dafin, o linguriță de boia dulce, cât și sare și piper.

Acum, trebuie să spălăm fasolea și să o lăsăm la înmuiat peste noapte. A doua zi, schimbăm apa și punem fasolea la fiert. Odată ce a dat în clocot, vom schimba apa și o vom pune iar la fiert. Pentru aromă, adăugăm o frunză de dafin, cât și puțină sare.

Într-un alt bol vom pune la fiert și cartoful, iar după ce fasolea s-a fiert, o vom scurge parțial. Fasolea și cartoful se pasează împreună, la blender. Pe măsură ce amestecul devine tot mai omogen, vom adăuga treptat și uleiul. Textura ar trebui să fie mult mai cremoasă și mai fină, după cum vom vedea.

La final, adăugăm sarea, piperul, usturoiul zdrobit, cât și ceapa călită cu boia. Această rețetă este perfectă pentru zilele de post, iar cartoful îi va da un gust mult mai special!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
cafea istock jpeg
chec jpeg
image png
conopida jpg
Horoscopul dragostei, foto Shutterstock jpg
Horoscop dragoste webp
horoscop octombrie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net