Jamila, secretul cozonacilor perfecți: „E foarte important să avem...”

Geanina Staicu-Avram, cunoscută sub numele de Jamila Cuisine pentru comunitatea sa de pe YouTube, a devenit o figură iconică în lumea culinară românească. Cu peste 92 de milioane de vizualizări la videoclipurile sale, Geanina a devenit o sursă de inspirație pentru milioane de iubitori ai artei culinare. Lansând recent cartea "Jamila Cuisine - Cele mai iubite rețete", Geanina a dovedit că pasiunea și dăruirea ei pentru gătit au fost recunoscute și apreciate în mod constant.

Jamila. Foto: arhiva.
Jamila. Foto: arhiva.

De la origini la faimă

Proiectul Jamila Cuisine a luat amploare în 2012, când Geanina a început să împărtășească rețete sub forma unor videoclipuri. În doar patru ani, proiectul a devenit unul dintre cele mai iubite și urmărite proiecte culinare din mediul online. Premiată ca Personalitatea Online a Anului în 2016 la festivalul Webstock, Jamila Cuisine a cucerit inimile celor pasionați de gătit.

Secrete și pasiune

Geanina a dezvăluit că realizarea unei rețete video necesită un efort considerabil, cu 6-12 ore de filmare și adăugarea altor 12-16 ore pentru montaj și editare. Proiectul său, gândit ca o "carte de bucate online" cuprinde o varietate largă de rețete, de la cele marocane originale la cele inspirate de dorințele și preferințele comunității sale, scriu cei de la Adevărul.

Numele Jamila Cuisine

Într-un interviu acordat Adevărul Live, Geanina a dezvăluit că numele "Jamila" vine din experiența sa în Maroc, unde mătușa soțului său o striga astfel. Fascinată de bucătăria marocană, Geanina și-a propus să arate românilor bogăția adusă de condimente și a ales numele "Jamila" pentru proiectul său. Astăzi, chiar și mama ei o numește Jamila.

Interacțiunea cu publicul

Geanina recunoaște că interacționează cu o comunitate activă și pasionată, primitoare la rețetele sale. Cu sute de comentarii, întrebări și cereri, Geanina încearcă să răspundă cât mai multor fani și să împărtășească secretele rețetelor sale.

Pasiunea Jamiliei pentru gătit se reflectă și în decizia de a nu consuma carne de porc de aproape 7-8 ani. Ea oferă alternative și sfaturi comunității sale, demonstrând că diversitatea în bucătărie poate fi delicioasă și fără anumite ingrediente tradiționale.

Preparate de Crăciun și cozonaci perfecți

Geanina împărtășește că, în familia sa, sărbătorile înseamnă sarmale, piftie de curcan, cozonaci și prăjitura "Alba-ca-Zăpada". Cu sfaturi despre cum să pregătească cozonacii perfecti, Geanina subliniază importanța ingredientelor de calitate și a frământării atente.

La prepararea cozonacilor, spune Jamila, este crucial să avem ingrediente la temperatura camerei și de cea mai înaltă calitate pentru a păstra integritatea aluatului. Utilizarea ingredientelor de bază de calitate superioară contribuie decisiv la obținerea unui rezultat final excelent. În cazul în care alegem să nu frământăm aluatul, trebuie să-l păstrăm în frigider pentru un interval extins pentru a permite dezvoltarea glutenului, proces esențial pentru obținerea texturii dorite. 

Atunci când alegem făina pentru cozonaci, este esențial este să o testăm în prealabil. Jamila recomandă să experimentăm cu o rețetă de probă, să pregătim un cozonac înainte de sărbători, și dacă suntem satisfăcuți de rezultat, putem utiliza aceeași făină și pentru prăjiturile de sărbători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net