Cum să obții colagen natural acasă. Rețeta care te va face să arăți cu 20 de ani mai tânăr

Într-o eră a promisiunilor cosmetice extravagante și a suplimentelor cu prețuri astronomice, secretul pentru o piele tânără și articulații suple s-ar putea afla chiar în oala ta cu supă. Da, ai citit bine. Colagenul natural – esența tinereții – poate fi obținut ușor acasă, cu ingrediente accesibile și fără conservanți sau aditivi ascunși.

Rețeta care te va face să arăți cu 20 de ani mai tânăr.
Rețeta care te va face să arăți cu 20 de ani mai tânăr.

Puterea naturii într-un bol de supă

Colagenul este proteina care menține pielea fermă, netedă și articulările flexibile. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția naturală de colagen scade, iar primele semne se văd: pielea își pierde elasticitatea, apar durerile articulare, iar părul și unghiile devin fragile. Soluția? O rețetă veche, redescoperită: supa de colagen din oase.

Această rețetă simplă concentrează tot ce are mai bun natura: aminoacizi, gelatină, minerale și colagen ușor asimilabil de corp.

Ce ingrediente sunt necesare

  • 1 os mare de vită (cu măduvă) sau 6-8 ciocănele de pui
  • 3 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 rădăcină de țelină mică
  • 2 cepe mari
  • 2 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguță de rozmarin
  • Sare și piper după gust
  • Apă suficientă cât să acopere totul

Cum se prepară

  1. Sparge osul de vită pentru a expune măduva. Dacă folosești pui, lasă ciocănelele întregi. Pune totul într-o oală mare sau slow cooker.
  2. Fierbere lentă Acoperă cu apă rece și fierbe la foc mic timp de 10-12 ore. În acest timp, colagenul și mineralele se vor extrage lent și eficient.
  3. Adaugă legumele După primele 10 ore, scoate oasele și adaugă legumele tăiate. Mai lasă la fiert încă 3-4 ore.
  4. Strecoară și păstrează Strecoară lichidul și toarnă-l în borcane de sticlă. Păstrează supa în frigider (rezistă până la 5 zile) sau congeleaz-o în porții mai mici.

Cum se consumă corect colagenul preparat acasa?

Ideal este să consumi 100-150 ml de supă caldă în fiecare zi, pe stomacul gol sau între mese. Încălzește-o ușor, fără să o fierbi din nou, pentru a nu distruge compușii sensibili. Poți adăuga puțin turmeric, ghimbir sau zeamă de lămâie pentru un plus de gust și efect antiinflamator.

Care sunt beneficiile colagenului natural

- Piele mai fermă, cu aspect întinerit
- Diminuarea ridurilor fine și a aspectului tern
- Articulații mai sănătoase și mobilitate crescută
- Digestie îmbunătățită și sistem imunitar echilibrat
- Păr strălucitor, unghii mai tari
- Energie și vitalitate vizibil crescute

Colagenul natural făcut în casă nu este doar o modă sau un trend de pe rețelele sociale. Este o întoarcere la rădăcini, la tradiții, la lucruri care funcționează cu adevărat. Este dovada că uneori, cele mai mari transformări încep cu un bol de supă fierbinte, pregătit cu răbdare și grijă față de tine.

Așa că, în loc să investești sute de lei în produse care promit miracole, dă-i corpului exact ce are nevoie: nutrienți reali, din surse naturale. Și privește cum timpul pare că dă înapoi… cu fiecare lingură.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net