Tot ce trebuie să știi despre suplimentele cu colagen, «fântâna tinereții» pentru vedetele de la Hollywood

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au consumat mai mult colagen decât noi în prezent, dar procesarea modernă a alimentelor l-a eliminat din dietele noastre. Uite care sunt beneficiile uimitoare ale suplimentelor cu colagen.

image

Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul tău și este format din aminoacizi, care sunt elementele de construcție esențiale ale corpului tău.

Acești aminoacizi (inclusiv cheratina) sunt necesari pentru a vă reînnoi celulele și vor contribui la sănătatea pielii, a părului, a unghiilor, a ochilor, a dinților, a cartilagiului, a mușchilor, a articulațiilor și a oaselor - deci aproape tot ceea ce ajută corpul să funcționeze fără probleme.

Citește și Măști de față pe care le poți prepara acasă. Rețete pentru toate tipurile de ten

În jurul vârstei de 18 ani, nivelul nostru de colagen începe să scadă, iar acest lucru se accelerează cu 1,5 la sută, pe an, de la vârsta de 30 de ani.

Există 28 de tipuri de colagen, dar iată care sunt cele mai comune

Tipul I: cel mai frecvent tip, întâlnit în tot țesutul conjunctiv

Tipul ll: se găsește în articulații și discurile intervertebrale (pernele care servesc drept amortizoare ale coloanei vertebrale)

Tipul lll: componenta principală a fibrelor reticulare, care se găsesc în piele și vasele de sânge

Tip lV: o componentă a rinichilor, a urechii interne și a cristalinului ocular

În ultimii ani, suplimentele de colagen au devenit populare. Majoritatea sunt hidrolizate, ceea ce înseamnă că colagenul a fost descompus pentru a fi mai ușor de absorbit.

Aceste suplimente vin în principal sub formă de pulbere, dar sunt disponibile și în capsule. Tipurile de colagen găsite în suplimente variază - unele conțin unul sau două tipuri, în timp ce altele conțin până la cinci.

Cât de mult colagen trebuie să luați pentru a vedea rezultate?

Aproape toate studiile de cercetare care examinează eficacitatea administrarii de colagen oral recomandă consumul zilnic de colagen.

Știința ne spune că trebuie să luăm aproximativ 10 grame de peptide de colagen pe zi pentru a obține beneficii maxime. Dar marea întrebare este, dacă începi să iei un supliment de colagen, cât timp va dura să vezi rezultate?

Acest lucru poate depinde de mai mulți factori de stil de viață și de locul în care corpul dumneavoastră are cel mai mult nevoie de colagen. Unghiile vor arăta cele mai rapide rezultate în două până la trei săptămâni, pielea de obicei patru până la șase săptămâni, părul două până la patru luni și sănătatea oaselor/articulațiilor va veni din utilizarea zilnică timp de două până la șase luni.

La ce să fii atent la produsele cu colagen?

Mărimea moleculei de colagen este foarte importantă pentru eficacitate – nu consumăm direct colagen, deoarece colagenul este o moleculă mare care este destul de greu de digerat.

Deci, trebuie descompus în „peptide de colagen” printr-un proces de hidrolizare, motiv pentru care veți vedea mulți colageni numiți „colagen hidrolizat”.

Și mai bune sunt produsele care sunt dublu hidrolizate pentru o absorbție maximă. Studiile arată că această moleculă mai mică poate fi absorbită prin intestin și în fluxul sanguin.

Există o formă optimă de a lua un supliment de colagen?

Mulți oameni întreabă dacă formulele lichide funcționează mai bine decât capsulele. Este un mit că formulele lichide funcționează mai bine, mai ales când au ingrediente adăugate, cum ar fi îndulcitorii artificiali, care de fapt pot afecta producția de colagen.

Citește și 5 condimente care țin organismul sănătos

Băuturile cu colagen tind să aibă doze suboptime de colagen (5-8 grame per porție), în timp ce doza terapeutică de colagen și ceea ce utilizează cercetarea este de 10-15 grame.

Ingredientul activ (peptida de colagen) este același în ambele, diferența este că unul este într-o formă pură, uscată, pe care îl puteți adăuga la cafea, smoothie-uri și gătit, iar celălalt este dizolvat în apă aromată, îndulcită.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net