Ce a făcut Petre Roman la căpătâiul Mioarei? Catinca: „A venit doar din obligație. Nici nu ne-a salutat! Actuala soție e și ea o victimă”

Ultima actualizare:

Au trecut mai bine de 40 de zile de la înmormântarea Mioarei Roman, dar Catinca Zilahy nu l-a iertat pe tatăl vitreg, Petre Roman. A rostit cuvinte grele la adresa fostului premier, care ar fi venit la priveghiul fostei soții, Mioara, doar ca să facă act de prezență în fata camerelor de luat vederi. Catinca e de părere că și actuala soție a lui Petre Roman, Silvia Chifiriuc, este tot o victimă a fostului premier, cum a fost și mama sa de altfel. 

Mioara Roman a pierdut lupta cu viața pe 23 februarie, la vârsta de 83 ani. Fosta soție a lui Petre Roman s-a stins din viață noaptea în somn, în urma unui stop cardiorespirator, la azilul unde era internată de mai mulți ani. 

A urmat o înmormântare cu fast pe care fiica ei mai mică, Oana, o pregătise cu două luni înainte împreună cu Gabriela Lucuțar, cunoscută drept „Prințesa Întunericului”. 

La priveghi și-a făcut apariția, spre satisfacția jurnaliștilor, și fostul soț, Petre Roman. A intrat în biserică , a stat doar câteva minute la catafalcul fostei soții și a ieșit în trombă, după ce a lăsat un buchet de flori albe pe sicriu. La înmormântare, Petre Roman nu a mai venit, căci plecase deja din țară. 

Catinca Zilahy a povestit cu lux de amănunte, în emisiunea Cristinei Șișcanu de la Metropola Tv, cum a decurs apariția cât se poate de scurtă a fostului ei tată vitreg la priveghiul mamei sale. Catinca e dezamăgită total de comportamentul fostului premier și consideră că acesta a venit doar din obligație la priveghi și pentru a face impresie în ochii presei. 

Catinca Zilahy: „Nu ai simțit să vii, nu veni, dar ca s-o faci ca pe o obligație…”

„Eu nu mai sunt supărată pe el de mult. Ok, nu ai simțit să vii, nu veni. Dar să vii efectiv și s-o faci ca pe o obligație…A făcut-o pentru public. Nu am înțeles niciodată ce l-a deranjat pe el așa de tare de a rupt complet legătura cu noi. În continuare pentru mine este un mister… 

Eram acolo când a venit la priveghi. Nu a salutat pe nimeni, cred că pe Oana, nici nu mai știu. A fost atât de rapid, eu nu cred că a stat nici 10 minute cât a scris presa. A fost ceva gen: a intrat, pac, și a ieșit! El pleca a doua zi, nu a venit în țară pentru asta”, a spus Catinca, la Metropola Tv. 

„Făcea diferențe între mine și Oana! Nu i-am zis niciodată tată”

Catinca a mai dezvăluit că s-a simțit marginalizată în cei 34 de ani cât a trăit în aceeași casă cu fostul prim ministru, care făcea diferențe între ea și sora ei, Oana. 

Nu are legătură cu actuala soție. Nu o învinuiesc pe ea. Actuala soție e tot o victimă și ea, are și ea o vârstă, e un om educat totuși. Nu o cunosc personal. Mi se pare ceva foarte imatur. 

Au fost niște nemulțumiri ale lui, niște frustrări care s-au adunat în timp. Înainte de Revoluție au mai fost 15 ani când el era cu mult sub mama, ea era mai cunoscută ea, câștiga mai mult ca el. Eu cred că el a adunat niște frustrări

El și-a pregătit plecarea din timp, nu pleci fără să fii sigur de niște lucruri, a fost pregătit și financiar. E un tip extrem de pragmatic, foarte organizat, cu o disciplină de fier. Nu e un spontan, nu și-a pierdut mințile că s-a îndrăgostit. 

Am trăit 34 de ani în aceeași casă, nu i-am zis tată, dar l-am considerat ca pe părinte. E adevărat, făcea diferențe între  mine și Oana, dar eu atunci nu am conștientizat acest lucru. Dar, nu e normal ce a făcut! Nu pot totuși să spun că Oana a fost privilegiată. Nu vorbim de bani aici.

Cu Oana sunt în relații foarte bune acum, dar nu ne vedem des. Suntem temperamente diferite, asta e!”, a mai spus Oana, în emisiunea Cristinei Șișcanu. 

Ce spune despre datoria de 300 000 de euro, lăsată de Mioara? „Are si Băsescu o parte de vină. A avut remușcări…”

Oana Roman și sora ei, Catinca Zilahy, au rămas cu o serie de datorii după moartea mamei lor, Mioara Roman. Cele două ar fi nevoite să plătească o datorie la Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat în valoare de 300.000 de euro. 

Banii respectivi constituie restanțele la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol,  în care Mioara a locuit cu fostul ei soț, Petre Roman, când era premierul României.

Mioara Roman avea poprire pe pensie și s-a luptat în instanțele de judecată timp de 10 ani, după ce a fost evacuată din vila de protocol din cartierul Primăverii din București, de către fostul președinte Traian Băsescu. 

„Nu pot vorbi despre acest lucru pentru că este un proces încă. A fost situația care a fost, ei au făcut niște abuzuri la momentul respectiv. 

Nici mama nu a luat hotărârea cea mai bună dacă mă întrebi pe mine, dar e tardiv. Apreciez atitudinea lui Băsescu, indiferent de conflicte în asemenea momente trebuie să lași deoparte orgoliile și să te comporți frumos. Pentru mine a contat pentru că a contribuit și el la situația care este, dar a trimis o coroană la funeraliile mamei, semn că a avut remușcări”, a mai precizat Catinca. 

Mioara Roman s-a stins din viaţă pe 23 februarie 2024 la azilul din Snagov, acolo unde era internată de mai multă vreme. Fosta soţie a lui Petre Roman a pierdut lupta cu viaţa, în urma unui stop cardio-respirator. 

Jurnalist de radio, traducătoare și profesoară de limbă şi civilizaţie arabă, fosta soţie a lui Petre Roman şi-a petrecut ultimii ani prin spitale şi centre de recuperare. Mioara Roman suferea de o formă gravă de Parkinson, dar şi de o degenerare neurocognitivă. Pentru a-i oferi în permanenţă îngrijirea de care are nevoie, Oana Roman a decis să îşi ducă mama la azil, însă o vizita des împreună cu fiica ei, Isabela. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net