Cea mai dureroasă dramă de pe Netflix. Ororile din ea te fac să plângi până la final!

Pe Netflix a apărut un nou film care o să te emoționeze până la lacrimi dacă vei alege să-l vizionezi. Este vorba despre Pianistul, o co-producție poloneză, franceză, germană și engleză care are o durată de 150 de minute. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox și Frank Finlay.

Pe Netflix a apărut un nou film care o să te emoționeze până la lacrimi: Pianistul. Foto: Click.
Pe Netflix a apărut un nou film care o să te emoționeze până la lacrimi: Pianistul. Foto: Click.

Filmul, inspirat dintr-o poveste reală

În această peliculă pe care o puteți viziona acum pe Netflix, apărută pentru prima dată în iarna anului 2022 în Italia, este prezentată povestea reală a unui pianist polonez - Wladyslaw Szpilman. De origine evreiască, acesta luptă să supraviețuiască în urma distrugerii ghetoului din Varșovia, în cel de-al Doilea Război Mondial. Familia lui este arestată și deportată în lagărele naziste, iar el scapă miraculos și se pierde printre ruinele din Varșovia. Este găsit de un căpitan german care îi apreciază talentul muzical și care alege să-l protejeze, chiar dacă acest gest îl punea pe el într-un mare pericol. 

Trei premii Oscar pentru această dramă

Regizorul acestei pelicule este Roman Polanski, iar scenariul este scris de Ronald Harwood, pe baza memoriilor lui Wladyslaw Szpilman. "Pianistul este povestea pe care am cautat-o toata viata", a spus Polanski. 

Drama a fost extrem de apreciată de către critici și a primit numeroase premii, printre care trei premii Oscar pentru cel mai bun actor, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu. 

Povestea dramatică a evreului pianist

Pe 23 septembrie 1939, un tânăr evreu cânta la pian pe scena radioului din Varșovia. Muzica se stinge odata cu primele explozii ale bombelor germane lansate asupra Poloniei. Pentru că el este de origine evreiască, ajunge în ghetou și este nevoit să supraviețuiască în niște condiții umilitoare.

Familia lui este deportată într-un lagăr de exterminare. Szpilman, scapă miraculos de deportarea în lagărele naziste.

Mișcat de talentul muzical a lui Szpilman, ofițerul Wehrmacht Wilm Hosenfeld îi oferă acestuia adăpost și hrană. In iarna anului 1945, ofițerul este luat prizonier și închis într-un loc din apropierea Varșoviei. Un fost deținut, violonist, îl întâlnește pe ofițerul german și află despre pianistul Szpilman. Ofițerul german Hosenfeld moare în 1952, într-un lagăr din Uniunea Sovietică, iar pianistul polonez Szpilman încetează din viață în anul 88, la vârsta de 88 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
banner Adriana Bahmuțeanu png
banner Ozana Barabancea png
bogdan dumitrascu romanii au talent 2015 jpeg
ch,jkj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net