Cum slăbești eficient pe timp de caniculă. Alimentele recomandate de Carmen Barcan pentru hidratare și siluetă
Hidratarea este un aliat de nădejde în procesul de slăbire, iar includerea alimentelor bogate în apă în meniul zilnic nu doar că ne poate scăpa de kilogramele în plus, ci ne ajută și să facem față mai bine caniculei. Care sunt acestea ne spune nutriționista Carmen Barcan!

Invitată în emisiunea „Vorbește Lumea” de la Pro TV, Carmen Barcan a vorbit despre importanța hidratării pentru organism: „Este cea mai importantă, din punctul meu de vedere. Când spui sănătate, spui, în primul rând, o hidratare bună. Noi ne hidratăm nu doar consumând lichide, mă refer special la apă, ci și prin preparatele care au foarte multă apă”, a spus specialistul în nutriție.
Un consum optim de lichide nu doar că oferă energie, îmbunătățește structura pielii, reglează sistemul digestiv și temperatura corpului, ci și ajută la slăbit. Prin urmare, Carmen Barcan recomandă, în procesul de pierdere în greutate, un echilibru între o dietă săracă în calorii și consumul adecvat de apă, inclusiv prin alimente „hidratante”.
Alimentele care hidratează și ajută la slăbit
Potrivit nutriționistului, unul dintre cele mai bune preparate bogate în apă, care hidratează, ajută la slăbit și oferă energie, este salata de vinete cu roșii. Asta deoarece ingredientele sale au o cantitate mare de apă, mai ales roșiile, care „conțin în proporție de 80-90% apă”, a spus nutriționistul.
O altă variantă recomandată este salata cu broccoli, sparanghel, roșii și conopidă, care poate fi asociată cu urda, un tip de brânză săracă în calorii: „Să predomine verdele, iar legumele să fie pregătite al dente. Nu le fierbem mult, pentru că se pierde valoarea nutritivă”, a explicat specialistul.
De asemenea, supele sunt indicate, în special supele-cremă din legume, asociate cu parmezan, semințe și busuioc, dar și supa de ton cu legume. La capitolul fructe, Carmen recomandă cireșele și fructele de pădure, iar ca desert, budinca de chia cu fructe și semințe: „Hidratează foarte mult”, a lăudat-o medicul.
Un alt desert răcoritor este cel din iaurt, dulceață de caise proaspete fără zahăr și semințe. În ceea ce privește băuturile, cele mai bune sunt, potrivit nutriționistului,: apa, ceaiurile din plante (tei, gălbenele și mușețel), limonada cu ghimbir și lămâie, chefirul, iaurtul de băut, sucul de aloe și compotul de mere.