Metoda prin care slăbești fără să numeri caloriile. Descoperirea care te ajută să scapi de kilogramele nedorite
Numărarea caloriilor în dietă este un efort suplimentar. Tocmai de aceea, oamenii de știință au descoperit o metodă care te ajută să slăbești fără să mai ții cont de acest aspect.

În urma unui studiu, publicat în revista „Frontiers in Nutrition”, cercetătorii au descoperit dieta care te poate ajuta să fii în forma fizică dorită, fără să ții cont de cât mănânci.
Specialiștii au analizat, timp de 16 săptămâni, 62 de adulți supraponderali, pe care i-au împărțit în două categorii. Persoanele din prima categorie au urmat o dietă vegană, bazată pe legume, fructe și cereale, iar cele din a doua au respectat principiile dietei mediteraneene, care a inclus ouă, pește, carne slabă, nuci, legume și ulei de măsline.
După o pauză de patru săptămâni, grupele au schimbat dietele, iar cercetătorii au putut compara astfel rezultatele.
Ce au aflat?
La finalul studiului, s-a constatat că participanții care au urmat dieta vegană au slăbit cel mai mult - în medie 6 kilograme, în 16 săptămâni. În contrast, cei care au ținut regimul mediteraneean nu au scăzut semnificativ în greutate: „Înlocuirea produselor de origine animală cu alimente pe bază de plante, cum ar fi legumele cu frunze verzi, fructele de pădure și leguminoasele, poate ajuta la promovarea pierderii în greutate și la crearea unui microbiom intestinal sănătos”, a spus Dr. Hana Kahleova, autoarea principală a studiului, potrivit „Daily Mail”.
Interesant este că participanții nu au ținut cont de numărul de calorii. Ei au consumat în mod special salate, broccoli, sfeclă roșie, sparanghel, usturoi, morcovi și varză. Au mâncat și fructe, precum: cireșe, caise, pepene, fructe de pădure, dar și leguminoase, ca: linte, năut, mazăre, fasole, produse din soia și inclusiv cereale, cum precum quinoa sau mei.
Totuși, în ciuda slăbirii rapide, specialiștii atrag atenția că, pe termen lung, o dietă vegană poate duce la deficite nutriționale, deoarece fructele și legumele nu conțin cantități suficiente de anumiți nutrienți. Printre aceștia se numără vitamina B12, care se găsește în lapte și ouă, și a cărei lipsă poate provoca oboseală și epuizare. De asemenea, lipsa vitaminei D, prezentă mai ales în produsele de origine animală, poate contribui la probleme ale oaselor.
Prin urmare, nutriționiștii recomandă ca persoanele care urmează o dietă vegană să se asigure că alimentele consumate conțin acești nutrienți în cantități suficiente pentru organism.



































