Dana Budeanu, prima reacție în plină grevă a profesorilor: „Să fie plătiți în funcție de...”

Greva profesorilor din România este un subiect extrem de dezbătut în ultimele zile. Printre persoanele publice care și-au spus părerea despre atitudinea cadrelor didactice care sunt nemulțumite de salarii se află și Dana Budeanu, care și-a exprimat vehement punctul de vedere și a mărturisit că acestea ar trebui să fie plătite în funcție de performanța lor. 

Ce spune Dana Budeanu despre greva profesorilor din România / foto: Social media
Ce spune Dana Budeanu despre greva profesorilor din România / foto: Social media

În cadrul unei emisiuni, Dana Budeanu a discutat tranșant această situație și a declarat că profesorii ar trebui să fie plătiți în funcție de competența și profesionalismul de care dau dovadă, ținându-se cont și de nota din examenul de titularizare. 

Profesorii din România ar urma să intre în grevă generală

Profesorii români, nemulțumiți de salarii / foto: Pixabay
Profesorii români, nemulțumiți de salarii / foto: Pixabay

Pe site-ul edupedu.ro este afișat un mesaj conform căruia federațiile sindicale din Educație au anunțat: „Nemulţumirile sunt arhicunoscute, nu cred că mai e momentul să le amintim: de la salarii umilitoare, prăbuşirea puterii de cumpărare din cauza inflaţiei, anomalii în ceea ce priveşte salarizarea celor care ocupă funcţii de conducere şi altele.

Prin urmare, în urma acestui referendum, la nivelul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ procentul de grevă este de 71,29% din totalul membrilor de sindicat, ceea ce înseamnă foarte mult. (…) Acesta este rezultatul, este voinţa oamenilor de a declanşa conflictul colectiv de muncă şi de a intra în grevă generală”, a declarat, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, conform sursei amintite. 

Dana Budeanu: „Eu sunt pentru pentru creșterea salariilor tuturor”

Dana Budeanu spune că profesorii trebuie plătiți în funcție de performanțe / foto: Captură Antena 3
Dana Budeanu spune că profesorii trebuie plătiți în funcție de performanțe / foto: Captură Antena 3

Dana Budeanu și-a spus părerea în urma deciziei cadrelor didactice de a intra în grevă, argumentând că salariile lor ar trebui calculate în funcție de notele de la examenele de titularizare și performanță.

„Profesorii au mai fost în grevă. Nu știu dacă vă amintiți 2 ani de zile încontinuu în care nu s-a făcut școală deloc, nici măcar online. Puteți fi în stare să dați vina pe absolut oricine. Majoritatea profesorilor nu au vrut să mai intre la clasă nici după aceea.

Eu sunt pentru pentru creșterea salariilor tuturor, nu numai în în educație și în sănătate și peste tot… pe merit! Nu este nicio problemă. Sunteți de acord să intre profesor evaluat cu șapte la clasă? Eu nu, ca părinte! Sunteți de acord să fie salarizat la fel un profesor evaluat cu șapte, cu unu evaluat cu 10? Eu nu sunt.”, a precizat Dana Budeanu, în cadrul Antena 3.

Din acest motiv, stilista este de părere că profesorii trebuie să aibă salarii diferite, în funcție de calificările lor.

„Niciodată! Cum să fie plătiți toți la fel? Dimpotrivă. Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță! Păi avem profesori eminenți, mulți! Învățători extraordinari. Nu sunt toți la fel. Cum nu contează? Păi atunci nu mai contează nicio notă nicăieri. Astea sunt criteriile de evaluare, asta este (n.r. nota la examenul de titluarizare)”, a mai spus ea, în emisiune. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
image
actualitate.net
image
actualitate.net