Filmul „Barbie”, interzis în Liban: „Sfidează valorile religioase și promovează homosexualitatea”

„Barbie”, cu Margot Robbie în rol principal, este filmul momentului! Comedia a avut încasări de 1 miliard de dolari la nivel global, la trei săptămâni după ce a fost lansată. Însă, se pare că în țările conservatoare nu este o peliculă văzută cu ochi buni.

Margot Robbie și Ryan Gosling în mașină, în filmul Barbie
Ryan Gosling e Ken și Margot Robbie e Barbie, în noul film de la Warner Bros (Foto: captură)

Ministrul libanez al Culturii, Mohammad Mortada, a luat miercuri o serie de măsuri pentru a interzice „Barbie” în cinematografele din țară. El a afirmat că filmul „sfidează valorile religioase” și „promovează homosexualitatea”.

Oficialul a cerut autorităților însărcinate cu securitatea statului să se asigure că toate proiecțiile programate nu vor mai avea loc, relatează The Guardian. Mortada este susținut de Hezbollah, o grupare teroristă care și-a creat și o ramură politică și al cărei lider, Hassan Nasrallah, duce o luptă împotriva comunității LGBT.

Guvernul libanez i-a îndemnat pe cetățeni să „se agațe” de valorile familiei, după o întâlnire cu cel mai important cleric creștin al țării, patriarhul Bechara Boutros al-Rahi, șeful Bisericii maronite, deși nu a menționat în mod specific comunitatea LGBT. Ayman Mhanna, director executiv la fundația civică non-profit Samir Kassir, a declarat pentru Reuters că mișcarea lui Mortada a ocolit procesul obișnuit de cenzură din Liban pe fondul „unui nou val de fanatism”.

În filmul „Barbie” joacă și actrița transsexuală, Hari Nef, vedetele lesbiene Kate McKinnon și Alexandra Shipp, dar și actorul homosexual Scott Evans. Cu toate acestea, Margot Robbie a explicat că „păpușile Barbie nu au orientare sexuală”. La rândul său, Kuweit a anunțat că va interzice difuzarea filmului în cinematografe. Guvernul a anunțat interzicerea filmului „Barbie”,  pe motiv că încearcă să protejeze „publicul și tradițiile sociale”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Informației din Kuweit a declarat, miercuri seara, că filmul de la Warner Brothers „promulgă idei și convingeri care sunt străine societății kuweitene și ordinii publice”, potrivit agenției oficiale de știri KUNA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net