Filmul controversat care l-a cucerit pe CTP: „E cel mai original și memorabil din ultimii ani”

Jurnalistul român Cristian Tudor Popescu a fost de-a dreptul fascinat de un film care a fost nominalizat la Oscar în 2023. Pelicula se află deja pe Disney+ și a fost apreciată de criticii de film din străinătate.

Filmul apreciat de CTP. Sursă foto: Colaj Click! (Captură TV / Pexels)
Filmul apreciat de CTP. Sursă foto: Colaj Click! (Captură TV / Pexels)

Filmul care l-a cucerit pe Cristian Tudor Popescu se numește ,,The Bansfees of Inisherin”, ai cărui protagoniști sunt Colin Farell și Brendan Gleeson. Pelicula a fost nominalizată de două ori la gala Oscar 2023, pentru: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor în rol principal, Cel mai bun regizor în rol secundar, Cel mai bun regizor.

CTP, fascinat de filmul „The Banshees of Inisherin“

Cu scurt timp înainte de gala Oscar 2023, jurnalistul a realizat pe pagina sa de Facebook o postare prin intermediul cărei și-a expus părerea despre filmul „The Banshees of Inisherin“/„Spiritele din Inisherin“, fiind vrăjit de atmosfera irlandeză din film, uimit de modul în care binele poate da naștere răului.

Acțiunea filmului se desfășoară în perioada anilor 1920, într-o insulă de pe coasta de vest a Irlandei. Povestea prezintă impasul prin care trec cei doi prieteni (Colin Farrell și Brendan Gleeson), când unul dintre ei decide să pună brusc punct relației de prietenie pe care o aveau.

„Titlul filmului l-aș traduce «Ielele din Inisherin», fiind vorba de duhuri feminine care îi pocesc pe cei ce le jignesc. Este cel mai original și memorabil film pe care l-am văzut în ultimii ani. Deși are o atmosferă irlandeză de-acum un veac, excepțional reconstruită vizual, filmul pătrunde în relații general umane stranii, care ies rar la iveală.

De pildă, cum poate să izvorască răul din bunătate. Cum te poți apăra de o astfel de bunătate, atacându-te pe tine însuți, nu pe celălalt.

Colin Farrell face probabil cel mai bun rol din carieră, un fel de monstru al dorinței de a comunica, chiar dacă nu are ce. Monstrul ăsta e născut adesea de rețelele de socializare, de «împrietenire», ale zilei de azi.

Dar performanța actoricească absolut impresionantă îi aparține lui Barry Keoghan, în rolul unui tânăr oligofren. Din potmolul minții lui, răzbate dorința elementară de a iubi și a fi iubit, care nu cere inteligență, dar viața i-o refuză și pe asta“, scria Cristian Tudor Popescu pe Facebook. 

image
image
image
image
image
image
juriul tcdu webp
netflix pixabay jpg
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
Îndrăgita artistă s-a declarat cucerită de Sri Lanka
Mihaela Bilic jpg
Cântăreața își sărbătorește partenerul de viață în Italia
serban pavlu umbre sezon3 foto adi marineci jpeg
gasca zurli jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net