Filmul românesc care a revoltat o lume întreagă. Producția șocantă are la bază o poveste reală și un final dramatic

Ultima actualizare:

Filmul românesc care a revoltat o lume întreagă. Povestea șocantă are la bază o poveste reală și un final dramatic. Te poate impresiona la nivel profund și inevitabil te pune în situația în care să îți pui întrebări.

Filmul care a revoltat o lume întreagă
Filmul care a revoltat o lume întreagă

Filmul care a revoltat o lume întreagă

Vorbim despre filmul „Balaur”, pelicula care a primut 7 nominalizări la cea de-a 17-a gală a Premiilor Gopo și care a reușit să stârnească o adevărată controversă prin povestea incredibilă pe care o prezintă. 

„Balaur” este filmul de debut al regizorului Octav Chelaru, fiind o producție inspirată din fapte reale. Mai exact, filmul spune povestea Ecaterinei, o tânără soție de preot și profesoară de religie la liceu, care începe o relație extraconjugală și total inadecvată cu unul dintre elevii săi, Iuliu. Femeia încearcă să își țină tânărul iubit sub control pentru a-și proteja familia, dar ajungea ea însăși să piardă controlul, mai ales că pasiunea băiatului devine tot mai periculoasă. Finalul este tragic, însă este o peliculă ce merită urmărită pentru faptul că analizează profund modul în care ajungem să gestionăm atât de rău relațiile cu ceilalți, încât ajungem la situații pe care nu le mai putem remedia.

„Un wake-up call pentru multe femei care se regăsesc în situația aceasta”

Ecaterina este interpretată de Mălina Manovici care a declarat, în exclusivitate, pentru Unica, că își dorește ca oamenii să înțeleagă mai bine ce înseamnă abuzul psihic și emoțional.

Balaur 11 jpg

În ciuda subiectului controversat, relația ilegală descrisă în film pe care nu o susțin deloc, eu am abordat povestea Ecaterinei ca pe una de abuz psihic și emoțional. Mi-aș dori ca lumea să vadă și să înțeleagă aspectul ăsta, care e foarte important pentru desfășurarea evenimentelor și, mai ales sau de ce nu, să fie un wake-up call pentru multe femei care se regăsesc în situația aceasta. Aș vrea ca reacția să fie una contrară, de a conștientiza mai mult abuzurile la care suntem supuse de către societate sau în relații sau în orice context și de a nu le mai accepta, de a le înfrunta. E nevoie să avem acest curaj și, mai ales, să facem cunoscut lucrul ăsta. Doar așa vom propaga un nou model în societate și îi vom inspira pe cei din jur.”, a spus Mălina Manovici pentru Unica.ro. 

Filmul este o producțe coproducție româno-germano-sârbă între deFilm, 42film și EED Productions, iar din distribuție fac parte Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea, Voicu Dumitraș, Richard Bovnoczki, Ana Maria Moldovan, Oana Ștefănescu, Marian Râlea, Gabriel Spahiu, Codrina Pătru, Ilinca Hărnuț, Ilinca Neacșu, Tiberiu Enache, Gabi Anton, Octavian Costin, Kostas Mincu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net