Kanye West și Drake s-au apucat de manele? Melodiile care au devenit virale!

Doi dintre cei mai cunoscuți artiști din întreaga lume pare că s-au apucat de manele! Cum a fost posibil așa ceva, aflăm chiar acum!

Kanye West și Drake s-au apucat de manele? Sursă: Profimedia
Kanye West și Drake s-au apucat de manele? Sursă: Profimedia

Kanye West și Drake sunt doi dintre cei mai iubiți artiști de talie mondială. Este aproape imposbil să nu fi auzit la radio sau în mediul online o melodie de-a lor, iar acum, cu ajutorul tehnologiei, talentul lor atinge și alte genuri muzicale în afară de rap! De curând, pe Youtube, au apărut mai multe melodii în care artiști precum Drake, Kanye West, Michael Jackson sau Rihanna cântă tot felul de melodii românești, printre acestea numărându-se mai multe manele cunoscute!

De pildă, de curând, într-un videoclip editat apar atât Kany West, cât și Drake, în timp ce cântă un cover al piesei „Alo baza baza”, a artistului de manele Tzancă Uraganu!

Ulterior, în alt clip apare Kanye West, cântând melodia lui Alex Velea, „Minim Doi”, în timp ce, într-un alt cover, apar vocile lui Michael Jackson și a rapper-ului Tyler, The Creator în timp ce interpretează melodia lui Smiley, „Pierdut Buletin”!

Când ne gândim la așa ceva, pare uimitor, mai ales că vocile par a fi 100% reale, totuși, acest lucru a fost posibil cu ajutorul tehnologiei AI! Toate cover-urile postate pe pagina de Youtube „imnotabanana” au fost create cu ajutorul inteligenței artificiale, iar rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare. Mai mult, pe același canal, autorul acestor piese a postat și un clip prin care prezintă urmăritorilor cum pot crea și ei astfel de melodii, folosindu-se de AI. Să fie acesta, oare, începutul unei noi ere în industria muzicală?

Muzică realizată cu ajutorul AI

Ei bine, lucrurile par că au mers mult prea departe, întrucât peste ocean vedetele au probleme mari cu drepturile de autor din cauza inteligenței artificiale!

Potrivit The Guardian, o melodie cu voci generate de inteligența artificială, care pretindeau că ar fi Drake și The Weekend, a fost retrasă de Universal Music Group (UMG) de pe serviciile de streaming, după ce a devenit virală. Casa de discuri a condamnat melodia, intitulată „Heart on My Sleeve”, pentru „conținut infracțional creat cu ajutorul AI-ului generativ".

Melodia realizată cu AI în care apare vocea lui Drake a fost restrasă
Melodia realizată cu AI în care apare vocea lui Drake a fost restrasă

Piesa a fost postată inițial pe TikTok de către un utilizator numit Ghostwriter977, iar mai apoi a fost partajată pe serviciile de streaming sub numele de artist Ghostwriter. Până la momentul în care a fost eliminată, pe data de 17 aprilie, piesa adunase 600.000 de difuzări pe Spotify, 15 milioane de vizualizări pe TikTok și 275.000 de vizualizări pe YouTube.

UMG a refuzat să precizeze dacă a trimis solicitări oficiale de retragere către serviciile de streaming și site-urile de socializare.

 „Antrenarea inteligenței artificiale generative folosind muzica artiștilor noștri (ceea ce reprezintă atât o încălcare a acordurilor noastre, cât și o încălcare a legislației privind drepturile de autor), precum și disponibilitatea conținutului infracțional creat cu ajutorul inteligenței artificiale generative pe DSP [furnizorii de servicii digitale], ridică întrebarea de care parte a istoriei vor să fie toate părțile interesate din ecosistemul muzical: de partea artiștilor, a fanilor și a expresiei creative umane sau de partea falsurilor profunde, a fraudei și a refuzului de a le oferi artiștilor compensațiile cuvenite", a declarat un purtător de cuvânt. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net