Prezentatoarea Lorena Iordache, dezvăluiri inedite! „Nu mi-am pierdut speranţa”

Relansarea TVR INFO solicită la maximum toţi ştiriştii pe care îi are televiziunea publică. Loredana Iordache confirmă, dar nu se plânge, pentru că iubeşte să poată împărtăşi ştirile verificate bine cu cât mai mulţi oameni. Click! a stat de vorbă cu prezentatoarea de la TVR și a aflat mai multe detalii despre proiectele următoare, modul cum a gestionat pandemia, dar și despre prima ei pasiune în viață.

Loredana Iordache are sarcini de serviciu noi, de când s-a relansat TVR INFO. Foto: colaj PRO TV/TVR
Loredana Iordache are sarcini de serviciu noi, de când s-a relansat TVR INFO. Foto: colaj PRO TV/TVR

Ce prezinţi acum la TVR 1 şi care este implicarea ta în reluarea proiectului TVR INFO?

În acest moment, la TVR 1 prezint Telejurnalul orei 14.00, ştiri care pot fi urmărite, în acelaşi timp, şi la TVR 1, şi la TVR INFO. Mai mult, ultimele sondaje arată un apetit mare al telespectatorilor noştri pentru acest tronson, care este urmărit de foarte mulţi români - atât din ţară, cât şi de peste hotare, prin intermediul semnalului de la TVR Internaţional.

Şi pentru că mă întrebai de implicarea mea în proiectul TVR INFO, ei bine, de la ora 15.00 prezint INFO PLUS, o sinteză a celor mai importante ştiri ale momentului, cu dezbateri în direct, alături de invitaţi din toate domeniile. Dar acestea nu sunt singurele intervenţii pe care le am sau le voi avea în cadrul ştirilor TVR. Sunt foarte fericită să fac parte şi din proiectul TVR INFO, pentru că sunt de părere că avem nevoie în climatul actual de o sursă de ştiri de încredere. 

Ți-am pregătit și: Prezentatoarea PRO TV Roxana Hulpe, cerută de soție ca în filme, pe scena de la Untold!

Ce zici, se reîntoarce nebunia cu pandemia?

Dacă ţi-aş spune că da sau că nu, ar fi o lipsă totală de profesionalism din partea mea. Răspunsul la această întrebare trebuie căutat şi dat mereu doar de specialiştii din domeniul sănătăţii publice, oficialii de la Ministerul Sănătăţii şi din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Din punctul meu de vedere, menirea jurnaliştilor în astfel de cazuri este aceea de a transmite mai departe către public doar informaţii oficiale, verificate de experţi, fără interpretări personale.

Apropo de pandemie... Ce au însemnat pentru tine aceşti ultimi doi ani şi jumătate?

Ceea ce am trăit în ultimii doi ani ne-a arătat că suntem extrem de vulnerabili, dar a fost o lecţie bună din care sper că am înţeles cu toţii ceea ce este important: să avem grijă de noi, să fim responsabili când vine vorba despre sănătatea noastră, dar şi a celor din jur, să fim puternici, să reuşim să convieţuim cu orice tip de ameninţare şi să ne adaptăm. 

Eu am descoperit mai mult ca oricând cât de importante sunt familia şi momentele petrecute împreună. De exemplu, cea mai mare fericire a fost atunci când am putut să-i îmbrăţişez fără emoţii pe cei dragi. Insist şi spun că măsurile esenţiale de igienă sunt extrem de folositoare şi cred că toată lumea a văzut cum ne-au ferit de multe probleme.

Lorena Iordache: „Suntem extrem de vulnerabili”

Şi cum crezi că ai reuşit să gestionezi situaţia ta şi pe a celor din jur, pentru a rămâne în echilibru?

Am reuşit să mă menţin pe linia de plutire pentru că nici o clipă nu mi-am pierdut speranţa că totul va fi bine. Dar în acelaşi timp am ascultat şi aplicat sfaturile specialiştilor.

Noi, la ştiri, în această perioadă lungă, am văzut câteodată imagini care nu se pot difuza la televizor, am scris şi citit despre evenimentele acestea care au marcat întreaga omenire şi cumva am fost nevoiţi să ne găsim puterea de a nu ne lăsa influenţaţi, pentru a relata corect şi echidistant ce se întâmplă în lume.

Ştiu că de formare eşti actriţă. Ai mai visat să revii la meseria de bază?

De profesie sunt actriţă şi jurist. În opinia mea combinaţia perfectă pentru a fi un jurnalist de succes. Am studii de licenţă şi master în Arta Actorului, dar sunt şi licenţiată în Drept. Iubesc meseria de actor, am şi profesat, dar foarte puţin, pentru că m-am angajat în televiziune încă din facultate.

Sigur că nu este un capitol închis, de altfel am rămas în contact cu această profesie pentru că fac ore de teatru şi film cu copiii. Visez să mai joc, nu se ştie niciodată...

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net