Monica Pop, dezvăluiri cutremurătoare despre lupta cu cancerul: „Mai am și acum o metastază. Au apărut după problemele cu DNA”

Monica Pop se luptă de mai bine de 10 ani de zile cu cancerul. Reputatul medic oftalmolog și-a deschis sufletul și a vorbit cu o sinceritate dezarmantă despre lupta cu perfida boală, care a făcut-o să treacă până acum prin nu mai puțin de șase intervenții chirurgicale.

Monica Pop (71 de ani) a fost diagnosticată cu cancer de colon în urmă cu 10 ani. Boala e recidivat în mai multe rânduri, motiv pentru care medicul oftalmolog a ajuns pe masa de operație de șase ori.

În cel mai recent episod al podcastului „ Super Oameni”, moderat de Alexandru Constantin, renumitul medic a făcut mărturii emoționante despre lupta ei cu cancerul, dar și despre impactul pe care l-a avut această boală asupra vieții personale. 

Monica Pop a suferit șase intervenții chirurgicale! Boala, din ce în ce mai agresivă

În 2013, diagnosticul pus de medici în cazul ei a fost de cancer la colon. În urmă cu șase ani însă, a descoperit că are metastaze hepatice.

Reputatul doctor oftalmolog a suferit, până la acest moment, nu mai puțin de șase intervenții chirurgicale. În ciuda gravității situației, Monica Pop rămâne însă optimistă și povestește că tocmai această atitudine a ajutat-o să facă față provocărilor.

„Și acum mai am o metastază, încercăm să o tratăm.

Sub tratament am făcut metastaze, dar asta este situația. Sunt șase intervenții chirurgicale pentru boala asta. 

Cred că și optimismul meu a ajutat. M-am gândit tot timpul: <<Cum o fi, domnule, asta e!>>, dar fără gânduri negre. Nu mă gândesc mereu la asta”, a povestit Monica Pop. 

Medicul a ținut să sublinieze totodată importanța de a nu transforma boala într-un subiect central al vieții de familie.

 „Nu e bine să vorbești despre boala asta în familie. Pentru ce?! Nu poți să fii foarte optimist în situația asta, dar asta este. 

Trebuie să îți impui o strategie de viață, ca să duci boala. Nu e o boală incurabilă, se poate trăi cu ea”, a mai spus celebra doctoriță. 

Cu toate acestea, Monica Pop mărturisește că, inițial, atunci când a aflat de boală, nu a vrut să urmeze tratamentul. 

Într-un moment de confesiune profundă, ea a povestit și despre pierderea bunicii care a crescut-o și care i-a fost ca o mamă.

 „Am văzut cum se ducea culoarea din ea, îmi dădeam seama că moare și nu puteam face nimic. Dacă ar mai fi bunica mea aici, nu aș mai avea nevoie de nimic”, a adăugat Monica Pop, în același podcast. 

Metastazele, declanșate de problemele cu DNA

Monica Pop i-a mai dezvăluit lui Alexandru Constantin că este convinsă că metastaza hepatică de care suferă este legată de stresul și presiunile la care a fost supusă din cauza problemelor cu DNA-ul.

 „Sunt sigură că metastaza hepatică mi-a apărut din cauza problemelor cu DNA”, a mai spus medicul. 

În fața acestor încercări dure ale vieții, sprijinul familiei a fost esențial.

 „Soțul și fiica mea nu mă întreabă niciodată de boala asta. Mă lasă pe mine să le spun ce e de spus”, a concluzionat aceasta. 

Monica Pop (71 de ani) este cel mai cunoscut medic oftalmolog din România. Este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din București, fiind născută într-o familie de medici.

Monica Pop a deținut până în anul 2018 funcția de Manager General al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, în prezent fiind șefă de secție în același spital. Este cadru didactic universitar din anul 1983, în prezent Profesor Universitar.

Monica Pop este căsătorită cu dr. ing. chimist Mircea Pop, cercetător la Academia Română şi împreună au o fiică.

Podcastul „Super Oameni”, moderat de Alexandru Constantin, aduce în atenție poveștile celor care, prin curaj și determinare, devin exemple pentru noi toți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca turcasiu si andreea samson la asia express 2024 jpg
netflix pexels jpg
pro tv antena  jpg
cub alin oprea larisa uta png
Power Couple jpeg
oana zavoranu vrajitoarea melissa jpg
vedete andre arhiva 02 1024x680 1 jpg
andreea corb instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net