Muntele care vindecă depresia! Cel mai cunoscut explorator român a dezvăluit locația unde se petrec minuni: „A făcut-o bine pe fiica mea”

David Neașcu este unul dintre cei mai importanți exploratori și alpiniști din România. A fost șeful primei expediții românești pe Everest și în același timp, unul dintre oamenii care au văzut cele mai frumoase și cumplite lucruri de-a lungul lumii. Prezent în cadrul podcastului lui Mihai Morar, David Neașcu a vorbit printre altele despre muntele care l-a vindecat.

Muntele care vindecă depresia! Foto: colaj/captura youtube/Instagram
Muntele care vindecă depresia! Foto: colaj/captura youtube/Instagram

Muntele care vindecă depresia

David Neacșu: Eu am experiența mea și garantat ăla m-a vindecat și am fost de 7 ori pe muntele ăla și nu ca să văd dacă m-a vindecat.

Mihai Morar: Ăla din Uganda. 

David Neacșu: Și mă duc în februarie a 8-a oară.

Mihai Morar: Cum se numește?

David Neacșu: „Ruwenzori”, „Muntele Lunii” sau „Muntele cu stafii”. Mi-a vindecat-o pe fii-mea, pe Luciana. Așa cum este, este un șoc post-traumatic după ce faci un copil și fii-mea după un an de zile nu prea era ea în toate regulile. 

Mihai Morar: Hai să îi zicem un fel de depresie post-natală. Că nu cred că este șoc.

David Neacșu: Da, ca un fel de depresie și am luat-o de aripă și hai, mă, și cu mine în Uganda. Dacă m-a făcut pe mine bine, te face și pe tine. Și a făcut-o bine, frate. Mai am un prieten cu care am fost în 2011, care și el pățise și mai rău. Nu născuse, în schimb, a pățit-o mai rău, a rămas fără nimic. Și l-am luat în Ughanda și l-am dus pe Ruwenzori și este bine acum.

Mihai Morar: Adică după faliment.

David Neacșu: Mai rău, adică sub faliment. Adică fosta lui nevastă i-a luat tot, frate. Tot și a rămas dator pe viață. E poveste lungă.

Mihai Morar: Și s-a făcut bine acolo. 

David Neacșu: Să știi că nu recomand tututor, să nu te duci acolo să îți dea un hap, „bă fă-te bine”. Trebuie să te duci cumva golit de „prejudecăți” și îți garantez că după 7 zile de munte și vreo 6 de plimbări pe unde te duc eu sau pe unde îți spun, te întorci plin de frumos.”, a spus David Neașcu în cadrul podcastului „Fain&Simplu”.

Munții Ruwenzori

Munții Lunii nu este un termen nou. Este străvechi - de peste 2.000 de ani, referindu-se la un lanț muntos legendar din estul Africii, cunoscut pentru că este sursa Nilului. Termenul provine de la un negustor grec, Diogene, care a călătorit în Africa de Est și a pretins că a găsit sursa Nilului - pe care localnicii o numeau Munții Lunii datorită vârfurilor lor acoperite de zăpadă.

Abia în 1862, exploratorii britanici James Grant și John Speke, aflați și ei în căutarea sursei Nilului, s-au aventurat în munții Rwenzori și au găsit vârfurile acoperite de alb, ceea ce se potrivește cu descrierea lui Diogene. Râurile alimentate de cursurile superioare ale munților formează într-adevăr una dintre sursele marelui fluviu.

Poporul Bakonzo este vorbitor de limbă banto și este răspândit în Uganda. Se crede că sunt originari din Congo, au trăit și au cutreierat munții Rwenzori timp de sute de ani - construind altare de vânători - și având legături spirituale profunde cu natura locală, care persistă și astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net