Octavia Geamănu, batjocorită de Antenă: „În faţa unor astfel de abuzuri nu voi pleca fruntea!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

În plin proces cu Antena 1, din vara anului trecut, de când a fost scoasă de la prezentarea Observatorului, Octavia Geamănu (37 de ani) s-a întors marţi la muncă. Are foarte multe incertitudini în ceea ce priveşte atitudinea colegilor, dar nu renunţă la lupta în instanţă, dorind să i se facă dreptate cât mai repede...

A început să prezinte ştirile la Antena 1 acum 20 de ani
A început să prezinte ştirile la Antena 1 acum 20 de ani

Octavia Geamănu s-a întors în Antenă

Nu mai prezintă Observatorul de la ora 19.00 din weekend din luna iunie 2022, când a fost scoasă de pe post şi şi-a dat în judecată angajatorul, Antena 1, intrând într-un prelungit concediu de odihnă de câteva luni.

Acum însă, după ce s-au epuizat zilele libere, Octavia Geamănu s-a întors la locul de muncă şi aşteaptă să vadă ce se va întâmpla în continuare.

Citește și: Octavia Geamănu, mesaj dur la adresa Observator: «să fiu și eu mai…puțin corectă»

„După multe luni (nici nu mai ştiu câte) mi s-a încheiat concediul de odihnă. Surprinşi ai mei colegi să mă revadă azi (3 ianuarie, n.r.), dar surprinsă şi eu să discut cu unii dintre ei şi să aflu cum mulţi credeau că zilele de concediu mai vechi de doi ani «se pierd».

Nu se pierde nimic pe drum, dacă eşti inspirat să îţi notezi totul. Şi eu aveam zile de concediu neluate din 2017 pe care mai mult de nevoie decât de voie le-am folosit acum. Azi, pe drumul spre redacţie, simţeam un gol în stomac.

Vin într-un loc unde nu mă aştept să curgă lapte şi miere ca-n zilele în care nu aveam un proces cu angajatorul. Cert e că merg în continuare determinată pe acest drum. Mă întreabă mulţi de ce nu renunţ. Însă şi mai mulţi îmi spun să nu renunţ.

Eu aleg, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, în raport cu cine sunt şi ce simt. O viaţă profesională clădită în mod cinstit, cu sacrificii şi fără compromisuri, îţi oferă o putere nebănuită. Mulţi cunosc acest sentiment.

Nimeni nu are dreptul să îşi bată joc de cariera ta, de munca ta, de viaţa ta, de demnitatea ta, de onoarea ta. Or, în faţa unor astfel de abuzuri (căci aşa am fost educată să le numesc de-a lungul carierei), niciodată în viaţa asta nu voi pleca fruntea! Cu gânduri bune tot înainte.”, s-a destăinuit Octavia Geamănu marţi, pe reţelele sociale.

Vezi și: Cine este Irina Ursu, înlocuitoarea Octaviei Geamanu. Vine de la pupitrul Aleph News

Deşi este încă în proces cu Antena 1, Octavia Geamănu s-a întors la job. Foto: Revista OK
Deşi este încă în proces cu Antena 1, Octavia Geamănu s-a întors la job. Foto: Revista OK

Contactată de reporterii Click!, Octavia Geamănu a oferit amănunte în plus în ceea ce priveşte scandalul cu Antena 1.

Ştirista ne-a povestit faptul că trebuie să stea la serviciu timp de opt ore în fiecare zi, de luni până vineri, deoarece doreşte să respecte regulile şi neînţelegerile cu şefii să se termine cât mai curând, pe cale amiabilă.

„Teoretic eu stau şi aştept ca să îmi desfăşor activitatea în conformitate cu contractul pe care îl am în desfăşurare, în raport cu poziţia pe care o ocup, cu funcţia menţionată în contract, de prezentator - crainic tv.

Altceva ce să fac? Noi avem un proces în desfăşurare, prin urmare ei ştiu foarte bine ce vreau şi ce nu vreau şi mai mult decât să îmi respect contractul nu am ce să fac. Mi-au solicitat să vin de luni până vineri la program, de la 09.00 la 17.00. Sunt singurul prezentator care face asta. Vin şi stau 8 ore. Dorim să ne înţelegem amiabil!

Mi-au spus că aşa e programul menţionat în contract, deşi în toţi anii ăştia eu am venit doar sâmbăta şi duminica. Sunt singurul prezentator tv care stă la program opt ore. De o situaţie ca a mea nu a mai auzit nimeni!”, a mărturisit, în exclusivitate pentru Click!, Octavia, care este extrem de hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru a-şi căuta dreptatea.

„Eu nu renunţ! Eu mi-am făcut toate calculele şi e o decizie pe care nu o regret, absolut deloc! Am şi timp şi am şi nervi, şi răbdare să închei ca la carte acest capitol şi ulterior să îmi continui existenţa şi drumul profesional acolo unde e să fie...”, a mai adăugat ea, pentru Click!

Până la închiderea ediţiei, postul Antena 1 nu a dorit să ofere o declaraţie despre neînţelegerile cu Octavia Geamănu.

Click! spune

Octavia este orginară din Gorj şi a debutat în televiziune acum aproape de 20 de ani. Este angajată la Antena 1 din 2003, când lucra pentru Antena Târgu Jiu. S-a mutat în Capitală de dragul acestui job.

Irina Ursu
Irina Ursu

De-a lungul timpului a prezentat mai mult ştiri, a făcut parte şi din proiectul GSP TV şi, pentru câteva transmisii speciale, l-a avut coleg şi pe Mircea Badea. După ce a fost înlăturată astă vară de la jurnalele Observator de la Antena 1, a fost înlocuită de Irina Ursu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
image
actualitate.net
image
actualitate.net