Reacția Eurovision după scandalul creat de piesa lui Costi Ioniță. Va fi descalificat artistul?

Ultima actualizare:

 Cream, Minodora și Diana Bucșa s-au calificat, sâmbătă seara, cu piesa “România mea”, compusă de Costi Ioniță, în semifinala Eurovision România 2022. Juriul de specialitate a fost impresionat de melodie, însă fanii emisiunii au observat că melodia seamnă izbitor cu o piesă compusă de Costi cu ani în urmă. 

image

După ce melodia compusă de Costi Ioniță s-a calificat în finala națională, internauții au luat cu asalt rețelele de socializare și au menționat că acesta semănă foarte mult cu un alt cântec compus de artist în urmă cu aproximativ un deceniu. Mulți dintre ei au subliniat că melodia ar trebui să fie exclusă din finală, iar interpreții descalificați. 

Joi seară, în urma dezbaterii care s-a iscat pe rețelele de socializare, reprezentanții Eurovision și-au exprimat oficial punctul de vedere. 

Melodia compusă de Costi Ioniță nu va fi descalificată de la Eurovision

Conform acestora, melodia interpretată de Cream, Minodora și Diana Bucșă nu va fi descalificată din competiție întrucât are o linie melodică diferită față de piesa compusă de Costi Ioniță cu un deceniu în urmă. Reprezentanții menționează că aranjamentul orchestral diferit și linia melodică schimbată sunt motivele pentru care piesa nu va fi descalificată și va fi interpetată în finala națională Eurovision. 

Piesa muzicală din anul 2012 are, într-adevăr, elemente comune cu varianta actuală înscrisă în competiția Selecției Naționale Eurovision 2022, respectiv strofa debutează asemănător cu varianta din 2012. Cu toate acestea, refrenul piesei muzicale înscrisă în concursul Selecţiei Naţionale Eurovision 2022 are o linie melodică diferită, în unele părți augmentată, în altele, diminuată sau cu motive total diferite.

Conform legislației în vigoare, adaptarea unei opere muzicale se consideră o nouă operă muzicală, cu o altă linie melodică și cu alt aranjament orchestral, adică o operă muzicală generatoare de noi drepturi patrimoniale de autor", se arată în comunicatul transmis de către reărezentanții Eurovision. 

Așadar, Costi Ioniță și interpreții melodiei sale pot răsufla ușurați pentru că au o șansă de a participa în finala națională și poate chiar de a se califica în concursul desfășurat în luna mai la Toronto.

Semifinala națională Eurovision a fost criticată de mai multe nume cunoscute ale industriei muzicale. Mihai Trăistariu consideră că juriul a fost subiectiv, iar unii concurenți buni nu au trecut mai departe pentru că juriul nu a ținut cont deloc de preferințele publicului. În plus, Mihai a taxat și prezentatorii emisiunii pe care i-a considerat slab pregătiți. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net