Suedia, marea câștigătoare a „Eurovision”. Cine este Loreen, prima femeie care a luat trofeul de două ori

Ultima actualizare:

Marea finală Eurovision 2023, desfășurată sâmbătă, 13 mai, a fost câștigată de Loreen, reprezentanta Suediei. Click! îți arată mai multe lucruri neștiute despre artista care a reușit un lucru unic în istoria concursului.

Loreeen, marea câștigătoare Eurovision 2023 / foto: Eurovision Facebook
Loreeen, marea câștigătoare Eurovision 2023 / foto: Eurovision Facebook

Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală și la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori, după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987.

Suedeza a obținut 583 de puncte, după ce voturile juriului și ale publicului au fost adunate. Cântăreața, în vârstă de 39 de ani, a interpretat piesa „Tatoo”, o melodie dance-pop care a impresionat toată lumea.

„E copleşitor. Sunt atât de fericită. Asta este pentru voi. Mulţumesc”, a spus cântăreaţa emoţionată pe scenă, primind trofeul din partea Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022.

Cum a ajuns să fie celebră Loreen, câștigătoarea Eurovision

Loreen, pe numele său adevărat Lorine Zineb Noka Talhaoui, s-a născut pe 16 octombrie 1093, la Stockholm, ambii ei părinții fiind de origine marocană. În 2004, avea să ajungă pentru prima dată în atenția publicului când a participat la Swedish Idol, unde a obținut locul 4.

În anul 2011 a revenit în atenția publică din postura de cântăreață, atunci când a participat la competiția națională „Melodifestivalen” cu piesa „My heart is refusing me”. Nu a ajuns atunci în finală, dar piesa ei a devenit un mare hit la ea în țară.

Loreen nu este căsătorită și nu are copii

De atunci, ea și-a îndreptat atenția către producția muzicală, însă a prezentat și câteva emisiuni tv. S-a implicat, de asemenea, în televiziune, fiind chiar și producător pentru anumite show-uri.

În 2012 și-a încercat din noul norocul cu „Euphoria”, iar de data asta a câștigat selecția națională care a dus-o direct în Azerbaidjan, acolo unde a câștigat Eurovision 2012. Loreen nu este căsătorită și nu are copii.

Loreen a lansat două albume de studio, Heal (2012) și Ride (2017). Heal a ajuns pe primul loc în Suedia și pe locul 71 în topurile din Marea Britanie. Ride a ocupat locul 31 în topurile albumelor suedeze.

Ea a lansat, de asemenea, 19 single-uri, inclusiv piesele Eurovision Euphoria și Tattoo. Euphoria a urcat în fruntea topurilor din toată Europa, pretinzând locul unu în Austria, Germania, Finlanda, Irlanda și Norvegia și atingând locul trei în Marea Britanie.

Suedia a condus tot timpul finala Eurovision 2023

După ce au fost anunțate punctajele juriului, candidata Suediei a condus topul cu 340 de puncte, urmată de Israel și Italia cu 177 și, respectiv, 176 de puncte.

După votul publicului, melodia „Tattoo”, a primit suficiente puncte pentru a câștiga concursul, iar Suedia a înregistrat un total de 583 de puncte, Finlanda terminând pe locul doi cu 526 de puncte, iar Israel pe 3 cu 362 de puncte. Republica Moldova s-a clasat pe locul 18, cu 96 de puncte, iar Ucraina pe locul 6, cu 243.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net