Alimentul secret din dieta lui Novak Djokovic și Rafael Nadal. Mulți nu-l consumă, dar e delicios

Spre surprinderea tuturor, Novak Djokovici și Rafael Nadal au făcut modificări importante în dieta lor, reușind să elimine foarte multe alimente pe care mulți le iubim și le consumăm aproape zilnic. 

Ce alimente au dispărut din dieta lui Djokovic

Începem cu dieta lui Novak Djokovic, care a realizat câteva schimbări importante în dieta sa. Spre surprinderea tuturor, tenismenul a renunțat la carne și la gluten, două produse pe care mulți le consumăm zilnic și le apreciem.

Vezi și: Ce trăgea Novak Djokovic la Wimbledon? Răspunsul este complet surprinzător

Alegerea lui Novak Djokovic este una neașteptată. Carnea reprezintă o importantă sursă de proteine pentru sportivi, iar, cel mai probabil, acesta a recurs la înlocuitori precum proteinele vegetale, brânza tofu și alte alimente iubite de vegetarieni.

Totuși, acesta a decis să aducă un aliment pe care nu ne gândim niciodată să-l consumăm des, ci doar la ocazii - curmalele. 

„De ceva timp, alimentația mea cuprinde curmalele. Acest fruct are un index glicemic foarte scăzut, pentru mine e important”, declarase Novak Djokovic, în cadrul unui interviu. 

Urmărește și: Nadal - Djokovic, meciul anului în sport! Vaccinat contra nevaccinat, la 4 luni după scandal

Rafael Nadal, un mare fan al curmalelor

Continuăm cu Rafael Nadal care, de asemenea, a decis să consume curmale. În ultimul timp, sportivii amatori și profesioniști au decis să consume batoane sau băuturi energizante, preferate din cauza comodității, dar asta nu se aplică la tenismenul spaniol și la Djokovic.

Totuși, curmalele au fost gustările favorite ale lui Rafael Nadal, care a adoptat o strategie asemănătoare cu a lui Djokovic, consumând fructele în pauzele sale dintre game-uri. 

„Au un efect imediat și nu afectează stomacul”, a explicat Angel Ruiz Cotorro, medicul Federației Spaniole de Tenis.

Curmalele sunt foarte bogate în zaharuri, vitamine și minerale, printre care putem enumera potasiul și magneziul. De altfel, acestea refac, precum fiecare aliment, caloriile consumate în timpul unui meci. 

De exemplu, 100 de grame de curmale au aproximativ 282 de calorii. De altfel, tot per suta de grame, curmalele au un aport de aproximativ 75 de grame de carbohidrați, necesari pentru a menține un nivel ridicat de nergie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

horoscop ( FOTO pixabay )
cub larisa iordache png
andreea mantea 2 JPG
7 front elvetianca pensiune jpg
proteste   profimedia 0727331327 jpg
foto 1   privire oras shutterstock 674347609 jpg
andreea esca si alexia eram
BeFunky collage (22) jpg
gaz pixabay com jpg
meteo  frig foto pixabay
image
image
image
image
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg