Ani grei de închisoare pentru hoții care au prădat un ciclist din Turul Franței

La aproximativ un an și jumătate distanță, cei doi bărbați care l-au prădat pe ciclistul Mark Cavendish și-au primit pedeapsa: 12 și 15 ani de închisoare. 

Mark Cavendish încă are de tras, în urma unui jaf petrecut în 2021 (FOTO: Getty Images)
Mark Cavendish încă are de tras, în urma unui jaf petrecut în 2021 (FOTO: Getty Images)

Luna noiembrie din 2021 rămâne una „neagră” pentru familia Cavendish, care s-a trezit cu doi hoți în casă, sub amenințarea cuțitului. Potrivit acuzării, soţia rutierului, Peta Cavendish, a auzit voci masculine venind din bucătărie, cu puțin timp înainte de a se întâlni faţă în faţă cu intruşii la domiciliul lor, situat la aproximativ patruzeci de kilometri nord-est de Londra. Indivizii s-au năpustit asupra sportivului în vârstă de 37 de ani, care se recupera după o accidentare, ordonându-i să dezactiveze sistemul de alarmă pe care îl avea. Însărcinată în momentul spargerii, femeia abia şi-a reţinut lacrimile în instanţă marţi, mărturisind cum jaful „a transformat o casă caldă într-o amintire constantă de frică şi ameninţări” și spunând că se gândeşte acum să vândă casa, pentru a nu o mai asocia cu întâmplarea nefericită. Procurorul Edward Renvoize a dezvăluit, în timpul procesului, că tâlharii „începuseră să-l lovească pe Cavendish cu pumnii”, iar unul dintre ei a ridicat un cuţit, ameninţând că îl înjunghie pe sportiv în faţa copiilor săi.

Unul dintre cei doi implicați, Romario Henry, în vârstă de 31 de ani, a refuzat să coopereze și a negat acuzațiile, dar tot a fost găsit vinovat, la sfârşitul lunii ianuarie şi condamnat la 15 ani de închisoare. Celălalt, Ali Sesay, 28 de ani, a recunoscut tâlhăria şi a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Un al treilea suspect a fost declarat, însă, nevinovat. Hoții au plecat cu bunuri în valoare de aproape 800.000 de euro, printre care telefoane şi două ceasuri, dar şi o valiză. Judecătorul responsabil de caz, David Turner, a punctat că a fost „un jaf planificat, ţintit, orchestrat şi nemilos, care vizează un sportiv de renume internaţional şi pe soţia sa”.
În plan sportiv, Mark Cavendish și-a creat un renume în urma evoluțiilor sale de la Turul Franței, unde a obținut 34 de victorii de etape, egalând recordul lui Eddy Merckx şi a câştigat o medalie de argint pe pistă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net