„Argint” pentru România! Cine este vicecampioana mondială la gimnastică

Ultima actualizare:

Palmaresul României la gimnastică s-a mărit cu o reușită importantă, după ce sportiva Amalia Lică a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică, desfășurate la Cluj.

Amalia Lică, vicecampioană a României (FOTO: Facebook)
Amalia Lică, vicecampioană a României (FOTO: Facebook)

Antrenată de Adriana Mitroi, Amalia Lică a fost notată cu 30.900 în finala de la cerc ea, rezultat care i-a asigurat poziționarea pe podium chiar pe locul doi, imediat după o sportivă din Israel, Alona Tal Franco, care a primit 31.600. „Bronzul” i-a revenit unei gimnaste din Uzbekistan, Anastasiya Sarantseva, evaluată cu 30.850. În celelalte probe, Amalia Lică a terminat pe locul patru, la panglică și pe locul cinci la măciuci. O altă româncă, de doar 13 ani, Lisa Garac, a s-a clasat pe locul șase la minge, iar per total, la grup, România a fost pe locul cinci la proba de cinci corzi. Astfel, România încheie competiția cu două medalii: „argintul” Amaliei Lică la cerc şi bronzul echipei la All Around. Printre cei prezenți la competiție s-au remarcat Andreea Răducan, Ana Maria Popescu sau Mihai Covaliu.

Cine e Amalia Lică

În prezent în vârstă de 14 ani, Amalia Lică reușea să fie, în 2022, medaliată cu aur în finala probei de măciuci a junioarelor, la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Tel Aviv. Înapoi în timp, tânăra sportivă a debutat pe plan internațional, în 2021 și, un an mai târziu, participa la Grand Prix-ul de la Moscova, unde câștiga „argintul”. Nu se lăsa nici atunci, participând apoi la Turneul Internațional de la Sofia, unde cucerea din nou „argintul”, de data aceea la panglică. În fine, Campionat European de la Tel Aviv avea să îi aducă recunoaștere și prin „argintul” pe echipe, alături de Christina Drăgan, și prin „aurul” istoric în finala de măciuci, fiind prima campioană europeană de juniori la individual pentru România, pregătind terenul pentru multe alte reușite. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net