Avocații au adus dovada: Djokovic a avut Covid la 16 decembrie 2021

Avocații lui Novak Djokovic au contraatacat în scandalul care a acaparat începutului anului sportiv 2022. Ei au adus documente care dovedesc că sârbul a fost bolnav de Covid în urmă cu o lună.

Novak Djokovic are speranțe că va fi lăsat să intre în Australia (FOTO: Gulliver/ Gettyimages)
Novak Djokovic are speranțe că va fi lăsat să intre în Australia (FOTO: Gulliver/ Gettyimages)

Conform apărătorilor liderului ATP, acesta a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus. “Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovici nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii în documentele depuse în instanţă, potrivit bbc.com.

Ei au precizat că lui Djokovic i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local și tocmai de aceea nu există nici un motiv pentru a i se interzice intrarea în Australia.

Novak DJokovic este în carantină de miercuri

Același discurs l-a avut și fratele lui Nole, Djordje, care într-un interviu acordat presei australiene, a spus: “El nu a completat niciun formular, totul s-a făcut prin federaţia australiană de tenis. A cooperat cu guvernul federal şi Federaţia de Tenis nu poate emite un certificat, a fost emis de guvernul regional. Însă guvernul federal a oprit certificatul, ceea ce înseamnă că am ajuns într-o situaţie politică serioasă. Novak nu vrea să se retragă, el vrea să se facă dreptate pentru el şi pentru toţi ceilalţi”.

Scandalul Novak Djokovic a izbucnit marți, 4 ianuarie, când organizatorii turneului Australian Open au anunțat că tenismenul poate intra în Australia cu scutirea medicală aprobată de ei. El a sosit miercuri la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, dar a fost ţinut în aeroport peste opt ore, deoarece în timpul zborului guvernul australian a decis că viza lui nu mai este bună. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi. El așteaptă acolo decizia în cazul apelului său, care va fi judecat luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net