Bianca Ghelber, reușită uriașă: atleta s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Bianca Ghelber a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de aruncarea ciocanului, sportiva de 33 de ani îndeplinind baremul necesar pentru accederea în marea competiție. Pentru româncă va fi cea de-a patra participare, dat fiind că a mai fost prezentă la edițiile din Beijing (2008), Londra (2012) și Tokyo (2020).

Românca va participa la a patra ediție de JO (FOTO: Facebook)
Românca va participa la a patra ediție de JO (FOTO: Facebook)

Într-o competiție organizată la Nairobi, în Kenya, românca a aruncat 76,06 metri, cu șase centimetri peste limita impusă de World Athletics. Sportiva „tricoloră” a încheiat concursul pe poziția secundă, după americanca Janee Kassanavoid (75,99 metri), informează COSR. 
Astfel, România a ajuns să numere o delegație de 79 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris: cinci la atletism, doi la înot, trei la canoe, 44 la canotaj, șase locuri la gimnastică artistică, unul la ritmică, unul la box, 13 locuri la polo, trei la tenis de masă și unul la lupte. 

A menținut echilibrul perfect între carieră și ipostaza de părinte 

Înapoi în timp, Ghelber a început sportul în anul 2000, la vârsta de 10 ani, sub îndrumarea tatălui său, fost boxer amator, iar implicarea și timpul dedicat antrenamentelor i-au adus și rezultate timpuriu, fiind de patru ori campioană mondială la junioare și având și trei titluri europene la junioare. Nici la categoria de seniori nu s-a lăsat bătută, cucerind o medalie de aur la Campionatele Europene din München, în 2022. 
Mamă a unei fete în vârstă de nouă ani, Ghelber a reușit „să împletească” cariera de sportivă cu ipostaza de părinte și a gestionat excelent retragerea temporară din perioada în care a născut, reușind să revină și să păstreze un echilibru între cele două planuri. 
JO2024 sunt programate, în perioada 26 iulie-11 august, România țintind, potrivit federaţiilor sportive naţionale, cel puțin 13 medalii la JO 2024, însă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român estimează că sportivii români vor putea cuceri între cinci şi șapte medalii în competiția din Franța.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net