Cine este românca de doar 17 ani, care a produs surpriza anului în tenis

La cei 17 ani pe care îi are Ștefania Bojică s-a remarcat pozitiv la turneul de la Dubai, din Emiratele Arabe Unite, unde inițial a reușit o victorie remarcabilă, în cadrul calificărilor.

Ștefania Bojică a produs surpriza la Dubai (FOTO: Facebook)
Ștefania Bojică a produs surpriza la Dubai (FOTO: Facebook)

Cu toate că se afla la prima participare din carieră într-un turneu WTA 1.000, Ștefania Bojică a învins-o pe muntenegreanca Danka Kovinić (63 WTA), scor 6-3, 7-6 (2). Prezența româncei în competiție a fost posibilă grație unui wild-card oferit de organizatori, fiind considerată o jucătoare de perspectivă în „sportul alb”. „Încă nu pot procesa în minte că am obținut prima mea victorie în circuitul WTA. Pot să văd acum că pot concura la acest nivel”, au fost cuvintele pline de emoție ale Ștefaniei Bojică, după cea mai importantă victorie din carieră, premiată cu peste 7.500 de dolari. 

Ulterior, Ștefania Bojică a evoluat împotriva ucrainencei Katarina Zavatska (277 WTA), în fața căreia și-a oprit parcursul în competiție. Sportiva din Ucraina a învins în două seturi, scor 2-6, 1-6, după o oră și 23 de minute de joc. Sportiva legitimată la CSA Steaua s-a născut în Emiratele Arabe Unite și s-a pregătit îndelungă vreme în Dubai. Concret, încă de când avea cinci ani, a intrat la „CF Tennis Academy”, una dintre cele mai importante academii de tenis din Emiratele Arabe Unite.
„Suntem absolut încântați să anunțăm că jucătoarea CFTA Ștefi Bojică a primit un wild card pentru a concura în calificările prestigiosului turneu Dubai Duty Free Tennis Championship! Acesta este un vis devenit realitate pentru Ștefi, care și-a petrecut nenumărate ore perfecționându-și abilitățile chiar pe aceste terenuri de la vârsta de cinci ani, multe dintre acele ore fiind petrecute cu directorul nostru, Andrés Gimeno. Mulțumim pentru această oportunitate uimitoare. Suntem atât de încântați să o vedem pe Ștefi începându-și cariera profesionistă pe terenurile ei de acasă! Vino și arată-ți sprijinul pentru această tânără sportivă uimitoare”, a fost mesajul transmis de academia la care evoluează românca. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net