Confruntare între poliție și fanii lui Novak Djokovic din Melbourne

Ultima actualizare:

Numeroşi australieni de origine sârbă s-au adunat, astăzi (luni, 19 ianuarie), în faţa sediului firmei de avocatură care l-a reprezentat pe Novak Djokovici Fanii au fost îngrijorați după ce au apărut informaţii că jucătorul de tenis a fost rearestat. De asemenea, potrivit ”The Age”, poliţia din Melbourne a folosit spray-uri lacrimogene pentru a-i dispersa pe unii dintre suporteri.

Novak Djokovic (Foto: EPA-EFE)
Novak Djokovic (Foto: EPA-EFE)

Informaţia că Djokovic ar fi fost arestat din nou de poliia australiană cu scopul de a fi împiedicat să pătrundă în Australia i-a deranjat pe admiratorii săi. Mai cu seamă că jucătorul sârb a câştigat în instanţă apelul făcut la decizia de anulăre a vizei lui de Australia. Din acest motiv, susținătorii campionului s-au strâns lângă firma de avocatură care i-a apărat interesele.

Majoritatatea persoanelor s-au comportat civilizat, însă au fost și unii care s-au apropiat de un automobil negru care a ieşit din parcarea clădirii, în jurul orei locale 20.45. Aceștia au blocat automobilul care încerca să se deplaseze pe King Street din Melbourne. Din acest motiv, poliţia din Melbourne a folosit spray-uri lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi. Unii dintre susţinătorii sârbului s-au urcat pe maşină, alţii au bătut în geamurile vehicului. Unii fani au reacţionat împingându-i pe poliţişti şi abuzându-i verbal. Mai apoi, un alt grup s-a confruntat cu poliţia aruncând sticle înspre forţele de ordine, care au fost nevoite să se retragă. Nu sunt dovezi că în maşină s-ar fi aflat liderul ATP.

Potrivit presei australiene, vestea că Djokovic ar fi fost din nou reținut ar fi fost difuzată din Serbia, de către familia jucătorului, iar aceasta a fost rapid redistribuită pe reţelele de socializare.

Instanţa de la Melbourne a revocat, astăzi, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic. Acesta a obţinut în acelaşi timp eliberarea din hotelul de imigranţi în care a fost cazat după sosirea din Australia. El s-a deplasat la sediul firmei de avocatură care l-a reprezentat.

Avocatul Guvernului federal de la Canberra, Christopher Tran, a declarat că ministrul australian al imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
cristiano ronaldo georgina jpg
bayern munchen epa efe h 56385191 jpeg
hagi jr getty jpg
Hagi jpg
fani ungaria jpg