Confruntare între poliție și fanii lui Novak Djokovic din Melbourne

Ultima actualizare:

Numeroşi australieni de origine sârbă s-au adunat, astăzi (luni, 19 ianuarie), în faţa sediului firmei de avocatură care l-a reprezentat pe Novak Djokovici Fanii au fost îngrijorați după ce au apărut informaţii că jucătorul de tenis a fost rearestat. De asemenea, potrivit ”The Age”, poliţia din Melbourne a folosit spray-uri lacrimogene pentru a-i dispersa pe unii dintre suporteri.

Novak Djokovic (Foto: EPA-EFE)
Novak Djokovic (Foto: EPA-EFE)

Informaţia că Djokovic ar fi fost arestat din nou de poliia australiană cu scopul de a fi împiedicat să pătrundă în Australia i-a deranjat pe admiratorii săi. Mai cu seamă că jucătorul sârb a câştigat în instanţă apelul făcut la decizia de anulăre a vizei lui de Australia. Din acest motiv, susținătorii campionului s-au strâns lângă firma de avocatură care i-a apărat interesele.

Majoritatatea persoanelor s-au comportat civilizat, însă au fost și unii care s-au apropiat de un automobil negru care a ieşit din parcarea clădirii, în jurul orei locale 20.45. Aceștia au blocat automobilul care încerca să se deplaseze pe King Street din Melbourne. Din acest motiv, poliţia din Melbourne a folosit spray-uri lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi. Unii dintre susţinătorii sârbului s-au urcat pe maşină, alţii au bătut în geamurile vehicului. Unii fani au reacţionat împingându-i pe poliţişti şi abuzându-i verbal. Mai apoi, un alt grup s-a confruntat cu poliţia aruncând sticle înspre forţele de ordine, care au fost nevoite să se retragă. Nu sunt dovezi că în maşină s-ar fi aflat liderul ATP.

Potrivit presei australiene, vestea că Djokovic ar fi fost din nou reținut ar fi fost difuzată din Serbia, de către familia jucătorului, iar aceasta a fost rapid redistribuită pe reţelele de socializare.

Instanţa de la Melbourne a revocat, astăzi, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic. Acesta a obţinut în acelaşi timp eliberarea din hotelul de imigranţi în care a fost cazat după sosirea din Australia. El s-a deplasat la sediul firmei de avocatură care l-a reprezentat.

Avocatul Guvernului federal de la Canberra, Christopher Tran, a declarat că ministrul australian al imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net