Djokovic va părăsi Australia și va fi înlocuit de Salvatore Caruso la turneul de la Melbourne

Ultima actualizare:

Autoritățile au anunțat că Novak Djokovic va părăsi Australia astăzi (duminică, 16 ianuarie), la ora locală 22.30. El va pleca la bordul unui avion Emirates spre Dubai. Pe de altă parte, organizatorii turneului de mare șlem de la Melbourne au decis înlocuirea lui Djokovic, pe tabloul principal de simplu, cu italianul Salvatore Caruso.

Djokovic urmează să părăsească în curând Australia (Foto: Guliver / GettyImages)
Djokovic urmează să părăsească în curând Australia (Foto: Guliver / GettyImages)

Sportivului i-a fost anulată viza de ședere în țara continent de către ministrul Imigrației, decizia fiind confirmată de Tribunalul Federal care a judecat astăzi apelul făcut de sportiv. Potrivit presei australiene, Djokovic va pleca la bordul unui avion Emirates cu destinaţia Dubai.

Cum nu mai poate evolua la Australian Open, liderul ATP Novak Djokovic a fost înlocuit pe tabloul principal de simplu cu italianul Salvatore Caruso, care ocupă locul 150 mondial. Peninsularul va juca din postura de lucky loser, urmând a-l înfrunta în primul tur pe sârbul Miomir Kecmanovic (77 ATP), luni, de la ora locală 21.00, pe Rod Laver Aena.

image

Djokovici a ajuns în Australia săptămâna trecută, tot cu un avion al Emirates, înainte de a fi reţinut pe aeroportul din Melbourne.

Afacerea Djokovic s-a declanșat în momentul sosirii sale în Australia, în 5 ianuarie, când i s-a anulat prima oară viza de ședere.

Iată cronologia evenimentelor:

18 noiembrie 2021. Jucătorul a primit o viză pentru activitate temporară (subclasa 408). Aceasta este dedicată activităţilor sportive.

29 noiembrie. Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, i-a scris directorului Tennis Australia, Craig Tiley, precizând că sportivii care vor să intre în Australia şi să nu stea în carantină trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă.

16 decembrie. Djokovic a făcut un test PCR şi un test rapid antigen pentru coronavirus.

17 decembrie. Sârbul a participat la evenimente publice. El încă nu primise rezultatul pozitiv la testul covid.

18 decembrie. Djokovic a acordat un interviu pentru cotidianul „LEquipe” deşi primise rezultatul pozitiv al testului PCR.

30 decembrie. Campionul a fost anunțat de şeful departamentului medical al Tennis Australia că a primit o derogare medicală de la vaccinarea împotriva coronavirusului, în baza faptului că s-a vindecat recent de COVID-19.

5 ianuarie 2022. Djokovici a sosit la Melbourne cu un zbor de la Dubai şi a fost reţinut la aeroport.

6 ianuarie. Sârbul a fost chestionat de Poliţia de Frontieră, după care viza sa a fost anulată. Sportivul a fost transferat la un hotel în care sunt reţinuţi imigranţii. Avocații săi au făcut un apel împotriva anulării vizei.

10 ianuarie. Tribunalul a decis că viza lui Djokovic a fost anulată incorect şi cere ca sportivul să fie eliberat din hotelul în care era ţinut.

14 ianuarie. Ministrul Imigrației, Alex Hawke, a anunţat că i-a anulat viza lui Djokovic. Avocaţii sportivului au făcut apel.

16 ianuarie. Tribunalul federal a respins apelul lui Djokovic. Astfel decizia ministrului Imigraţiei rămâne definitivă. Djokovic trebuie să părăsească Australia.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net