Eliminare surpriză la Wimbledon: Iga Świątek, out încă din sferturile de finală

Wimbledon îi pune mari probleme liderei mondiale a tenisului feminin Iga Świątek, care după ce ajunsese în premieră în faza sferturilor, a părăsit îndată competiție de Grand Slam. 

Iga Świątek, lidera mondială a tenisului feminin (FOTO: Getty Images)
Iga Świątek, lidera mondială a tenisului feminin (FOTO: Getty Images)

Cea care a pus capăt parcursului sportivei poloneze este ucraineanca Elina Svitolina (76 WTA), care și-a adjudecat meciul derulat în trei seturi. Revenită în circuit după ce a născut, anul trecut, jucătoarea s-a impus cu 7-5, 6-7, 6-2, la finalul unui duel care a durat două ore și 40 de minute.
Pe lângă eliminarea surpriză din cazul polonezei și americanca Jessica Pegula (4 WTA) a părăsit turneul de Grand Slam, fiind eliminată de cehoaica Markéta Vondroušová (42 WTA). „Lumea spune despre mine că am bani, dar nu sunt ai mei, sunt ai tatălui meu sau ai părinților mei. Familia mea este renumită în America. Acest lucru nu mă deranjează, dar ar fi frumos ca lumea să nu mai spună asta (n.r. că este cea mai bogată jucătoare de tenis din lume). Dacă îmi pasă? Nu chiar. Doar că nu cred că e așa important câți bani ai. Ar fi minunt să câștig la Wimbledon, pentru că aș face și mai mulți bani (n.r. spune râzând). Cred că aș renunța la averea mea pentru titlul de la Wimbledon. Cred că ar fi mai bine!”, declara Jessica Pegula pentru presa engleză, înainte de ultimul său meci de la Wimbledon.

Premii considerabil mai mari, decât în 2022

Ajuns în faza semifinalelor, Wimbledon le aduce față în față pe sportiva tunisiană Ons Jabeur (6 WTA) vs. kazaha Elena Rybakina (3 WTA) și americanca Madison Keys (18 WTA) vs. bielorusa Aryna Sabalenka (2 WTA). 
La ediția precedentă, supremația a fost adjudecată de kazaha Elena Rybakina la feminin și sârbul Novak Djoković la masculin. Valoarea totală a premiilor din acest an depășește 56 de milioane de dolari, cu o creștere de peste 10% față de ediția din 2022.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net