Primele declarații ale staff-ului lui David Popovici, după retragerea din finală

Ultima actualizare:

La scurt timp după decizia sportivului, antrenorul său, Adrian Rădulescu a explicat motivele care l-au determinat pe David Popovici.

David Popovici, dublu medaliat la europenele de seniori, de la Roma (FOTO: EPA)
David Popovici, dublu medaliat la europenele de seniori, de la Roma (FOTO: EPA)

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori, în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu, potrivit Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Din fericire, nu este vorba despre o dificultate medicală sau despre o complicație apărută între timp, ci oboseala acumulată și-a spus cuvântul, David Popovici traversând apogeul carierei sale de până acum. 

„Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”, informează și CS Dinamo.

David Popovici se calificase în finala probei de 400 de metri liber, chiar în această dimineață, cu timpul de 3:47.99 minute, fiind al patrulea cel mai rapid înotător din serii. Lupta pentru medalie era stabilită în această seară. După retragerea din ultima fază a acestei probe, de la Campionatul European de natație pentru seniori, pentru David Popovici urmează participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima, din Peru. Revenind la competiția de la Roma, aici David Popovici a cucerit două medalii de aur, în probele de 100 și 200 de metri liber, la cea dintâi stabilind chiar un record mondial. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net